Celldömölk

2014.03.16. 17:10

Új mentőautót kapott Celldömölk

Celldömölk - Új mentőautót kapott Celldömölk, mely már meg is érkezett pénteken a településre.

Tóth Csongor

A Mercedes gépjármű kulcsát Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár adta át a celldömölki mentőknek, aki felidézte, hogy 2010-ben, a vörösiszap katasztrófa idején megdöbbent, mennyire leamortizálódtak a korábbi gépjárművek. Mint mondta, volt olyan autó, mely egy millió kilométernél is többet futott. A celldömölki mentőautó is ötszázhetvenezer kilométert tett már meg, most sikerült lecserélni.

– Két év alatt százhúsz kocsit cseréltünk le, most újabb kétszáz érkezik, azon dolgozunk, hogy a gépjárműcsere fenntartható legyen – mondta az államtitkár. Szócska Miklós hangsúlyozta, a munka nem állt meg, többek között azon is dolgoznak, hogy az új gépjárművek több funkciót lássanak el. A most átadott mentőkocsiban található többek között olyan EKG, mely monitorozza a beteg állapotát.

– Arról is fontos szólni, hogy egy mentőhelikopter Sárvárra települ, mely a sürgős esetekben ki tudja szolgálni a térséget – mondta el az államtitkár. Hozzátette, tud arról, hogy a mentés ügye különösen fontos a celldömölkieknek, ezért is dolgoztak azon, hogy az első ütemekben kerüljön ide mentőgépkocsi. Celldömölkön a statisztikák szerint havonta százszor riasztják a mentőket. Az államtitkár kifejezte reményét, hogy a most átadott autó életeket ment majd, és a celldömölkiek a jövőben még nagyobb biztonságban érzik magukat. – Meg fogjuk oldani a mentés ügyét Magyarországon – húzta alá Szócska Miklós, hozzátéve, hogy az új autó még biztonságosabb munkakörnyezetet biztosít a szakembereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!