Függetlenként sem indul a választáson

Szombathely, Budapest (ki) – Elõkelõ helyen szerepel majd az MDF országos listáján dr. Gyimesi József, nyilatkozta lapunknak Herényi Károly, a demokrata fórum alelnöke.

Mórocz Zsolt

Dr. Gyimesi József a Fidesz- frakcióból ült át azMDF parlamenti képviselõcsoportjába a tavalyi évben. A politikus bár korábban kijelentette: nem akar egyéni jelöltként indulni a választáson, többször felvetõdött, hogy esetleg mégis megméretteti magát az áprilisi voksoláson.
– Amikor átültem az MDF-frakcióba, semmiféle feltételt nem szabtam a demokrata fórum vezetõségének. Nem kívánok vasi egyéni kerületben indulni a választáson, az MDF jelöltjei már ismertek. Õket támogatom, hogy újra jobboldali kormánya legyen Magyarországnak – közölte dr. Gyimesi József, aki kérdésünkre – listás helyet elfogadna- e – úgy válaszolt: ha a demokrata fórum vezetése elismeri az eddigi képviselõi munkáját, és ezért az országos listán helyet garantálna neki, úgy igent mondana a megtisztelõ felkérésnek.
Herényi Károly, az MDF frakcióvezetõje, a párt alelnöke megkeresésünkre elmondta: bár még nem készült el az országos lista, de dr. Gyimesi Józseffel „komolyan számolnak” a jövõben. Az alelnök hozzátette: a szombathelyi politikusnak „jó helye lesz a listán”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!