Gyurcsány kóbor ebei

\r\nBudapest (mti) – A kormányfõ szombati veszprémi fórumán elhangzottak a Fidesz-frakcióvezetõ szerint azt jelentik, hogy Gyurcsány Ferenc telepre akarja vinni azokat, akik nem értenek vele egyet.

Mórocz Zsolt

A politikus keddi sajtótájékoztatóján levetítette a veszprémi szocialista fórumról készült televíziós felvétel egy részletét. Gyurcsány Ferenc azt mondta: „És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyût. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük”.

Áder kérdéseket tett fel a kijelentés nyomán. Áder János szerint a kormányfõ szavai azt jelentik, hogy „Gyurcsány Ferenc azokat, akik nem értenek vele egyet, azokat, akik kritizálni merészelik, telepre akarja vinni”. „Hol a telep? A munkatáborok helyszínén? Recsken? A Hortobágyon? Az Andrássy út 60-ban? Esetleg a koncepciós perek tárgyalótermeiben?” – sorolta kérdéseit a fideszes politikus.
Hangsúlyozta: a kijelentés „nem a sintérek országos találkozóján” hangzott el, hanem a kommunizmus áldozatainak emléknapján, egy szocialista választási nagygyûlésen. Hozzátette: amikor egy újságíró a rendezvény után arra kérte a miniszterelnököt, hogy értelmezze ezt a kijelentést, Gyurcsány csak annyit válaszolt, hogy az önmagáért beszél. Áder szerint a kormányfõ szavait valóban mindenki meg is értette, megértette a Fidesz minden tagja, minden szimpatizánsa, mindenki, aki kritikával illette a miniszterelnököt vagy szóvá tette „beváltatlan ígéreteit, botlásait”. „Tizenhat évvel a rendszerváltás után Magyarország választópolgárai ebbõl biztosan nem kérnek” – mondta.

Nyakó István, az MSZP szóvivõje reagálásában közölte: a Fidesznek „szövegértelmezési zavarai” vannak. Szerinte Gyurcsány Ferenc veszprémi beszédében arra utalt, hogy a Magyar Vizslaszínvonalú álságos és hazug politizálást határozottan kell elutasítani, a vitáknak nem a vádaskodás, hanem a programok alapján kell folyniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!