A feltöltőkártya kódja kéne

Körkép - Nyereményjátékkal paliztak be ismeretlenek feltöltőkártya-tulajdonosokat megyénkben is. A kód kell nekik.

Takács Gábor

 Hazánkban csak az elmúlt években kezdtek el próbálkozni a csalók mindhárom mobilszolgáltató ügyfelei között -  több kevesebb sikerrel.

A forgatókönyv szinte minden esetben ugyanaz: a telefonáló visszatartott számról próbálkozik és nagy összegű pénzt vagy értékes utazási nyereményt kínál. Ennek megszerzése pedig csak úgy lehetséges, hogy ha az illető megvásárol egy feltöltőkártyát, és annak elárulja a kódját. 

Megyénkben az utóbbi időben az egyik szolgáltató nevében telefonál egy magát dolgozónak kiadó ügyintéző és gratulál, hiszen a havi számítógépes sorsoláson kihúzták a számodat és nyertél egy 450 ezer forint értékű bankkártyát, amit  kiállítanak a nevedre. Csupán egy teendő van: el kell rohannod a legközelebbi benzinkútkoz , hogy vásárolj négy darab, ötezer forintos feltöltőkártyát. 

Ezután következik a regisztrálás és máris megnyerted a bankkártyát a pénzzel. Apropó, csak addig lehet eldönteni, hogy részt veszel-e a játékban, amíg tart a telefonbeszélgetés. Esetleg - ha érdekel a hívó fél elérhetősége -  közlik, hogy mivel számítógépről telefonálnak, sajnos nem lehet visszahívni őket. De ha igent mondasz a játékra, pár percen belül újra csörögnek, és ha nincsen kikapcsolva és nem foglalt a hívás pillanatában a telefonod, akkor nyertél. A teljes boldogsághoz még egy lépés azonban elengedhetetlen. A megvett kártyák lekapart kódját be kell diktálni az ügyintézőnek. Ugyanis így tudják ellenőrizni, hogy valóban nálad vannak a kártyák. 

Ha kíváncsi, hogyan zárják rövidre a nyereményjátékot a csalók, és mit szólnak mindehhez a hazai szolgáltatók, itt mindenről tájékozódhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!