Eladó kéményseprők

Szombathely - Újabb fordulatot vett a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft. privatizációjának ügye: a közgyűlés által elutasított ajánlatot módosítják, s ajánlattal élnek a dolgozók is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kéményseprő kft. ügyvezetője, Kocsis László tegnap tárgyalt a dolgozók nevében a megyei közgyűlés alelnökével, Beleznay Lászlóval. A kft. 45 alkalmazottja közül 38-an aláírták azt a nyilatkozatot, amelyben vételi ajánlatot tesznek a kft. megvásárlására. (A lista nem teljes, mert néhányan szabadságon, betegszabadságon voltak.) A dolgozók azért szánták el magukat erre a lépésre, mert értesülésük szerint a két magánbefektető, akinek vételi ajánlatát novemberben nem szavazta meg a közgyűlés, módosította pályázatát, és benyújtotta a gazdasági bizottsághoz. Információink szerint a dolgozók hasonló ajánlatot tettek, mint a két magánszemély, s a megyei közgyűlés egy korábbi döntése alapján azonos ajánlattétel esetén az alkalmazottakat illeti az elsőbbség. Az ügy vitatott momentuma, hogy tárgyalhatja-e a közgyűlés ismét a kft. privatizációját, ugyanis a szabályok szerint erre három hónapon belül nincs lehetőség. A tegnapi tárgyaláson a magánszemélyek jogi képviselője dr. gyimesi József országgyűlési képviselő volt. Kocsis László szerint a másik fél álláspontja az, hogy a közgyűlés nem az ajánlatot utasította el, hanem "csak" döntést nem hozott. A dolgozók szerint viszont a közgyűlés novemberben elutasította a vételi ajánlatot. Beleznay László délelőtt még nem tudott válaszolni arra, hogy a megyei közgyűlés mai ülésén napirendre kerül-e a kft. privatizációja. Délután viszont nem tudott rendelkezésünkre állni.

 2004. 12. 17.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!