A Kincsesház patrónusa

Gencsapáti - Harminc éve jött Magarországra, de mivel akkor még nem beszélte a nyelvünket, nem helyezkedhetett el szakmájában, óvónőként. Németh Christina más módszert keresett, hogyan kerülhetne közelebb a gyerekekhez.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Németh Christina 2001-ben járt először a gencsapáti gyermekotthonban. Ausztriából hozott ruhákat a gyerekeknek.  

Azzal, hogy támogathatja a lakókat régi álma teljesült. Úgy gondolja, hogy a karitatív tevékenységét már korábban el kellett volna kezdenie. 



1977-ben jött Németországból Magyarországra. Mivel imádja a gyerekeket, óvónői képesítést szerzett. Sajnos hazánkban nem dolgozhatott a szakmájában, mert akkor még nem beszélt magyarul. Folyamatosan azon törte a fejét, hogyan kerülhetne mégis közelebbi kapcsolatba olyan gyerekekkel, akiknek tudna segíteni. 

Egyszer Gencsapátiban járt, így ismerkedett meg a gyermekotthon lakóival. 

Az intézmény vezetői azt ajánlották neki, hogy ne az egész otthont támogassa, hanem egy lakóotthont. Így esett a választása a Kincsesház közösségére.



Az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény kis lakóit - mintegy nyolcvan 0-18 éves gyermeket - kisebb-nagyobb adományokkal sok szervezet és magánszemély segíti. 

Évről-évre egyre kevesebb pénzből gazdálkodhatnak: négyszáz forint jut fejenként  napi ötszöri étkezésre, egy évben pedig egy gyereknek harmincezer forintért vásárolhatnak ruhát.  

Mivel támogatja Christi néni a Kincsesházat, és mit ér egy rozoga ipari mosógép?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak, ha ide kattintanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!