Luxusautóban érkezett Tánczos

Budapest, Körmend - Médiaesemény lett Tánczos Gábor szabadulása. A gyermekgyilkosság miatt több mint kilenc évet rács mögött töltött fiatalember vasárnap jött ki a börtönből. Luxuskocsi szállította, biztonsági emberek védték.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Már pénteken sejteni lehetett, hogy a körmendi gyermekgyilkosságért 13 év börtönre ítélt, tegnaptól feltételesen szabadlábra helyezett Tánczos Gábor szigorú óvintézkedések közepette hagyja el a fővárosi, Kozma utcai börtönt. 

Pénteken este még az a verzió is téma volt újságíróberkekben, hogy szombaton a szombathelyi börtönbe szállítják át Tánczost, és vasárnap onnan szabadul. 

Az ügyvéd szombaton azonban elárulta a sajtó képviselőinek, hogy Tánczos Gábor vasárnap hajnali négy órakor lép ki a Kozma utcai börtön kapuján. A kérdés már csak az volt, hogy az öt kapu közül melyiken. Azt ugyanis állítólag dr. Somos Zoltán ügyvéd is csak tegnap hajnalban, a szabadulás előtt két perccel tudta meg a börtönparancsnoktól, hogy pontosan melyik kijáraton engedik ki Tánczost. Így eshetett meg, hogy míg a média képviselői a főbejáratnál várakoztak, Tánczos Gábor három sporttáskával már négy perce álldogált a hátsó kapu előtt, egyedül. 



Mindezt Czupor Zoltántól tudjuk. Annak a fővárosi őrző-védő cégnek a vezetőjétől, amelyik a Rolling Stones és Woody Allan budapesti védelme után ingyen vállalta Tánczos hazaszállítását. 

És hogy miért? Az ügyvezető a felajánlást azzal indokolta, hogy édesapja végig figyelemmel kísérte a pert, és meg van győződve a körmendi fiú ártatlanságáról. 

Tánczos Gábor hajnali negyed ötkor szállt be abba az RRB rendszámú, elsötétített ablakú luxus Mercedesbe, amely egy hasonló kaliberű BMW kíséretében hozta haza, negyed nyolckor érkezett meg Körmendre.

Tánczosék körmendi házánál hat órától lesben álltak a tévések, az újságírók és a fotósok.

 Igaz, nem mindenkinek kellett az utcán fagyoskodnia, az egyik bulvár napilap munkatársai az első emeleti lakásban Tánczos édesanyjával és nagyapjával várták Gábort. Addigra már tudni lehetett, hogy a szóban forgó bulvárlap megvette a sztorit, akárcsak az egyik kereskedelmi televízió, amelyik először készíthet majd interjút Tánczos Gáborral. (Bár pénteken Tánczos édesanyja még azt mondta, hogy ha négykézláb is, de mindenképpen felmegy Budapestre Gábor  elé, mégis otthon várta a fiát.) 

Részletes, exkluzív információkat is tartalmazó beszámolónk Tánczos szabadulásának körülményeiről itt olvasható.

Ide kattintva képgalériát láthatnak a Tánczos Gábor-ügyről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!