NB I-es kézilabdaálmok Szombathelyen

Szombathely - Neves szakembert szerződtetne, és három éven belül a női NB I-et célozza meg a napokban megalakult Szombathelyi Városi és Egyetemi Kézilabda Klub.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Évek óta beszélnek róla, s tavaly lapunk is beszámolt róla, hogy a városvezetés szándékában áll, hogy belátható időn belül élvonalbeli női kézilabdacsapata legyen Szombathelynek.

nos, a hét elején a városházán megalakult a Szombathelyi Városi és Egyetemi Kézilabda Klub női együttese, amely a Szombathelyi Főiskola SE jogutódjaként jövőre az NB IB-ben szerepel. A női csapat a Szombathelyi Főiskola SE-ből kivált női kéziszakosztály jogutódjaként a következő szezontól az NB I/B-ben áll rajthoz. 

A klub elnöke Szabó József, ügyvezetője dr. Woth Péter lett. 



Dr. Woth Péter a kispadról az ügyvezetői székbe ül át Fotó: Szendi Péter

- Neves, tapasztalt magyar trénert szánunk a gárda kispadjára, de nem Vas megyei szakemberben gondolkodunk -tudtuk meg dr. Czeglédy Csabától, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármesterétől, a kézilabdaügy koordinátorától.  

Hogyan fognak az új keret kialakításához, és mennyibe kerül egy NB I/B-s bajnokcsapat?

Ezekről is olvashat a pénteki Vas Népében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!