Fa dőlt a főútra, állt a forgalom

Megyei körkép - Jégesővel kísért óriási vihar tombolt pénteken kora délután megyénk keleti részén. Hegyfalun a település közepén egy nyárfa dőlt a 86-os főútra hatalmas torlódást okozva ezzel. Kőszegen a csütörtök éjszakai vihar nyomait takarították: uszadékfától kellett megtisztítani a Gyöngyöst. Viharkár körkép.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A monszunszerű időjárás pénteken is bőven adott munkát a tűzoltóknak: a kora délutáni vihar Hegyfalu központjában kicsavart egy nyárfát, ami a 86-os főútra zuhant, miközben elszakította a villamosvezetéket is. 

A sárvári tűzoltóknak meg kellett várniuk az áramszolgáltató szakembereit, akik előbb áramtalanították a környéket, csak ezután kezdődhetett meg a műszaki mentés. Több kilométeres kocsisor torlódott fel mindkét irányból, a forgalom csak órák múlva indult meg.

Nagy mennyiségű uszadékfa torlódott fel Kőszegnél a Gyöngyösön, a volt nemezgyár zsilipjénél, a helyi és a szombathelyi tűzoltók, valamint a vízügyi igazgatóság szakemberei órákon át dolgoztak a torlasz megszüntetésén - ezt még a csütörtök éjszakai vihar eredményezte.


  
Hatalmas dugót okozott a 86-osra kidőlt fa Fotó: Körös Tamás

A Gyöngyös reggel nyolc órakor tetőzött, nem túlságosan magas, 365 centiméteres vízállással, emiatt még nem kellett volna beavatkozni, de a leeresztett zsilipnél 80-100 köbméternyi uszadékfa torlódott fel, amit a tűzoltóság szakembereinek segítségével távolítottak el.

Az elmúlt éjszaka lehullott nagyobb mennyiségű csapadék áradást okozott a Répcén is, a közútkezelő vízátfolyás miatt lezárta a Bük-Acsád közötti összekötő utat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!