Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság

Körkép - A hazai pálinkafogyasztók harmada véli úgy, hogy a tömény hungarikum kedvező hatást gyakorol a szervezetre, legnépszerűbb a szilva, de nagyon kedvelt a törköly és a vegyes is. Így iszik a magyar.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hazai pálinkafogyasztásról készített felmérést a minap egy piackutató cég. Ebből kiderül, hogy a 18-39 éves magyar lakosok 45 százaléka iszik legalább alkalmanként pálinkát. A legnépszerűbb alkalmak: családi események, vendégség, baráti koccintások és a disznótor. Családi rendezvényeken a megkérdezettek 74 százaléka fogyasztja ezt  az alkoholféleséget, disznóvágáskor pedig 45 százalékuk. Legritkábban üzletkötések alkalmával (egy  százalék), és nehéz fizikai munka végzésekor (kilenc százalék) kerül elő a pálinka. 




A választék bőséges, a hatás lehengerlő Fotó:Kiss Teodóra 

Különleges gyümölcsös aromája mellett több megkérdezett is érvként említi az alkoholos ital  szervezetre gyakorolt kedvező hatását is  derül ki az adatokból. A pálinkát alkalmanként fogyasztók 37 százaléka gondolja úgy, hogy kis mennyiségben jót tesz még az egészségünknek is, további 28 százalékuk pedig alkalmasnak találja a fogfájás, gyomorfájás és torokfájás csillapítására is.  

Kivel pálinkázunk legszívesebben?

Kiderül a keddi Vas Népéből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!