A helyszínen szurkoltak

Csénye, Peking - Négy Vas megyei, állami gondozott fiatal vett részt az olimpián, tizenegy napot töltöttek Kínában. Hárman közülük korábban még repülőn sem ültek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Immár második alkalommal jutottak ki állami gondozott fiatalok a nyári játékokra, négy évvel ezelőtt Athénban is szurkoltak vasi gyerekek. 



A vasi fiatalok az olimpia kabalaállatával

Nagy Csaba gyámi tanácsadó féléves szervezőmunkája után állt össze a tizenegy napos kirándulás. Az utazó fiúkat érdemeik alapján választották ki, mindenki más-más elért eredménye miatt került be az olimpiai küldöttségbe. 



A gyerekek többsége eddig még sohasem járt külföldön, útlevelük sem volt, repülőn pedig a négy srác közül csak egy ült. A magyar férfi vízilabda-válogatott összes csoportmeccsén lengették a magyar zászlót, a női kézilabda-válogatottnak is szurkoltak, testközelből láthatták az amerikai Dream-team-et, a Madárfészek Stadionban a szombathelyi Pars Krisztiánért szoríthattak. 

Részletek itt oivashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!