Megszületett a megállapodás, jöhet a légiós

Körmend - Megszületett a megállapodás az Albacomppal: ha George Banks megfelel a próbajátékon, akkor a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapatához igazolhat.

Vastag Nándor

Az elsősorban 4-es poszton bevethető George Banks 2006 szeptemberében érkezett az Albacomphoz, majd 2007 januárjában viharos körülmények között távozott - talán családi okokból - Magyarországról. 

A hírek szerint nagy adósságot hagyott maga után, így a fehérváriak nem akarták kiadni a játékjogát, míg a tartozását nem rendezi. A 36 éves kosarast tavaly novemberben az Atomerőmű akarta megszerezni, ám a bizonytalan helyzet miatt végül a paksiak lemondtak róla. A Körmend már múlt héten is kacérkodott a légiós szerződtetésével, s hosszas tárgyalás után tegnap megszületett az egyelőre szóbeli megállapodás az Albával: Banks jöhet.

- A megállapodás értelmében kifizetjük Banks tartozását, és cserébe az Albacomp eljön egy edzőmérkőzésre - tudtuk meg a körmendi tulajdonostól, Szabó Szabolcstól. - Még a bajnokság kezdetéig megszervezzük a meccset, és bízunk benne, hogy annak bevétele nagyjából fedezni fogja a tartozás költségeit. Persze ez egyelőre csak egy opció, a légiósnak a Göcsej-kupán és a Mogyórosy Szilárd emléktornán bizonyítania kell. Ha a próbajátékon megfelel, akkor életbe lép egy évre szóló szerződése is. Információink szerint rendszeresen edzett, tehát maximum, mérkőzés hiányban szenvedhet. Elképzelhető, hogy jön más légiós is próbajátékra, mert arra is készülni kell, ha Banks nem válik be. Mindenesetre nagyon reméljük, hogy Bank-szel tovább erősödik a csapat, és vele a nemzetközi porondon is megállhatjuk a helyünket. Az nem vitás, hogy  klasszis játékos van szó - tette hozzá a tulajdonos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!