Mobil a nép ügyvédje

Megyei körkép - Mint anno Mátyás király: járja a környéket, meghallgatja a panaszokat, és segít a szegényeknek. A nép ügyvédje Vasban maga keresi fel a településeket, akár a kisebb falvakat is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A frissen diplomázott jogász, a toronyi dr. Krizsán Szonja városokban és kisebb településeken is fogadja a jogi tanácsadásra szorulókat. 

A nép ügyvédje intézménye nem újdonság megyénkben, ilyen munkakörben dolgoznak már évek óta ügyvédek Vasban. Dr. Krizsán Szonja feladata azonban eltér az eddig megszokottól: ez mobil jogsegélyszolgálat. Szeptembertől napi négy-öt települést keres fel, s helyben fogadja a panaszosokat.



Dr. Krizsán Szonja munka közben Fotó: Horváth Csaba

A nép ügyvédje rászorulóknak nyújt ingyenes jogi szolgáltatást. Azoknak, akiknek az egy főre jutó havi jövedelme, vagy szociális rászorultsága azt indokolja, és olyan jogvitás ügye van, amely jogi szakember bevonását igényli. 

Éppen ezért az ügyfeleknek a jövedelemigazolásaikat (nyugdíjigazolást, munkabér igazolást), személyi okmányaikat, vagy a szociális rászorultságot igazoló okmányaikat (például közgyógyellátási igazolványt) minden esetben magukkal kell vinniük.

Részletek  pénteki Vas Népében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!