Ítélet az embercsempészek ügyében

<b>Körmend, Rábafüzes</b> - Egy februári éjszakán szlovák rendszámú Ford Tranzit kisteherautó vezetőjét állították meg a járőrök a rábafűzesi határnál. A pénzügyőrök átvizsgálták a járművet és azonnal megtalálták a zárt raktérben az Olaszországba tartó hat pakisztáni menekültet. Az ügyben megszületett az ítélet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kisbuszban elől két férfi ült, az 50 éves sofőr és 26 éves társa, mindketten szlovák állampolgárok, akik először még azt mondták, hogy a határtól mintegy negyven kilométerre vették fel a hat stopost...

Később a fiatalabb, egyetemet végzett  férfi beszédesebbnek bizonyult, és részletesen elmondta, hogyan ismerkedett meg évekkel korábban  egy szlováki szórkozóhelyen egy orosz férfival, akik jól jövedelmező munkát kínált neki.: menekültek Olaszországba kaluzolását. 

Azonban a munkát csak azután vállalta el, miután megtörtént a schengeni határnyitás. Idén februárban egy szlovák ismerősével, annak kisbuszával Debrecenbe utaztak, egy benzinkútnál felvették a hat pakisztánit, úticéljuk Olaszország volt. A két  vádlott összesen 40 ezer koronát, azaz mintegy 320 ezer forintot  kapott volna  a munkáért.

A Körmendi Városi Bíróság  jogerős ítéletében embercsempészés miatt egyaránt  10-10 hónap,  három-három évre felfüggesztett börtönnel büntette a két vádlottat, akik 2-2 évig nem léphetnek be hazánk területére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!