Zaklatásról szóló bejelentések a bűnügyi toplista élén Szentgotthárdon

<b>Szentgotthárd</b> - Az elmúlt évtizedben sok volt a gyári lopás a város üzemeiben. A trend megváltozott, mostanában másféle bűnügyek vezetik a toplistát. A szentgotthárdi rendőrőrsre egyre több bejelentés érkezik zaklatásról.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Végvári János, a Szentgotthárdi Rendőrőrs parancsnoka a helyi bűnesetek közül elsőként egy különlegességet említ, hiszen az őrs területén mindenfélét loptak már, de libákat még soha.

- Nemrégiben Gasztonyból jelentették a libalopást. A tettes több szárnyast is elemelt. A környező falvakban végeztünk adatgyűjtést, így jutottunk el a rábagyarmati gyanúsítotthoz, ahol megtaláltuk az elvitt szárnyasokat is - emelte ki. 

A bravúros gyorsaságnak köszönhetően a liba gazdája visszakapta háziállatait. De nem a rend őrei csaptak fel Lúdas Matyinak: a libákat a gazda, egy gasztonyi hölgy szállította vissza. Talán a gyanúsított is meglepődött azon, hogy a ludak láthatóan felismerték a gazdát, amikor a hölgy megjelent a rendőrök által megjelölt helyszínen.

Az elmúlt évtizedekben Szentgotthárdon sokszor füleltek le a gyári szarkákat. A trend megváltozott: mostanában elvétve szerepel munkahelyi lopás a rendőrségi jelentésekben. Ellenben zaklatásról egyre több bejelentés érkezik.

További részletek a csütörtöki Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!