Ámokfutó osztrák toyotás

<b>Szombathely</b> Nem állt meg a rendőri jelzésnek egy toyotás a vasútállomáson. Később a száguldó gépkocsit a magyar-osztrák határon sem tudták feltartóztatni. Az autós üldözés végül a felállított útzárnak köszönhetően Unterwart (Alsóőr) közelében ért véget.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vasúti alosztály járőrei kedden délelőtt igazoltatni akartak egy osztrák autóst, mert a szombathelyi vasútállomásnál, az egyik gyalogátkelőhelyen nem adott elsőbbséget az átkelni szándékozó gyalogosoknak. A sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta és továbbhajtott.

A menekülést látva a rendőrök egyből értesítették a kollégáikat, így a korábbi schachendorfi határátkelőnél járőröző magyar-osztrák közös járőröket is, akik hamarosan észlelték a közeledő járművet, de az ő jelzésükre sem állt meg a sofőr. 

A nagy sebességgel távolodó autós után eredtek, már osztrák területen, Unterwart (Alsóőr) térségében utol is érték, végül az osztrák kollégák útzárásának köszönhetően egy közeli körforgalomnál sikerült megállítani a menekülőt.

A Toyotát egy 53 éves osztrák férfi vezette, az ellenőrzés közben az is kiderült, hogy a járművet korábban kivonták a forgalomból, az autón lévő rendszámot pedig egy Opel Corsa-ra adta ki a hatóság.

A férfi nem adott elfogadható magyarázatot arra, hogy miért nem állt meg a többszöri rendőri jelzésre, azt ugyanakkor elismerte, hogy gyorsan hajtott és a rendszámot ő szerelte át a járműre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!