Ezüstérmes lett a szombathelyi szkanderos a világbajnokságon

<b>Vancouver</b> - Senior kategóriában ezüstérmet szerzett a kanadai profi szkander világbajnokságon a szombathelyi <em>Simon Ferenc</em>.

Tóth Gábor

Az ország egyik legjobb szkanderosa 1988-ban szerezte meg első magyar bajnoki címét. Azóta négy Európa-bajnokságon, egy világbajnokságon diadalmaskodott, és már 18 magyar bajnoki aranyéremnél tart. Kanadában senior kategóriában, a 100 kilósok mezőnyében, a jobbkezesek versenyén tette próbára a tudását. A világbajnokságon 44 ország sportolói vettek részt, egy ötfős delegáció képviselte a magyar színeket, Vas megyéből egyedül Simon Ferenc. A szombathelyi szkanderos öt mérkőzést megnyert, a hatodik meccsén viszont alulmaradt: a döntőben egy svéd riválisától kapott ki.

- A huszadik világbajnokságomon vettem részt, tudom, hogy jó formában érkeztem Kanadába - értékelt a Magyar Szkander Szövetség alelnöki tisztét is betöltő Simon Ferenc. 



Simon Ferenc a szkander világbajnokság szenior kategóriájában  ezüstérmes lett

- Sajnálom, hogy a döntőben kikaptam, korábban ugyanis rendre legyőztem a svéd fiút - de hát ilyen a verseny. Összességében elégedett vagyok az eredményemmel, megküzdöttem az ezüstéremért, hiszen egy vb-t kemény féléves felkészülés előz meg - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!