Fűszeres forralt bor illata lengi be Vép központját

<b>Vép</b> - Mindenki szívesen látott vendég a polgármesteri hivatal előtti parkban. Esténként fűszeres forralt bor illata lengi be a környéket, ahol a karácsonyi dallamok mellett naponta egy-egy társaság vendégli meg a falubelieket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A polgármesteri hivatal előtti kis téren már negyedik esztendeje várják vendégségbe a vépieket a szentestét megelőző hetekben. Az idén tizenegy nap a közös várakozás. 

Naponta tizenegy társaság, más-más család, baráti kör, civil szervezet, önkormányzati csapat  készülődik jó ideje, hogy amikor rákerül a sor, finom fűszeres forralt borral, gőzölgő teával és különféle harapnivalóval kínálja meg a vendégeket.





December 22-éig minden nap más társaság látja vendégül a vépieket  Fotó: Benkő Sándor

Persze nemcsak a forró ital, a hagymával megspékelt zsíroskenyér, a leveles pogácsa, a diós-meggyes kalács  vonzza ide az embereket. A téren rég nem látott ismerősökkel is szót lehet váltani, szeretetben, megértésben eltölteni néhány órát. A nyugdíjas klub tagjai  pedig az esti szentmisét követően útba ejtik a helyet és karácsonyi dalogat énekelnek.

Vonatkozó cikkünk: Adventi idill a nádtetős kunyhó környékén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!