Műhavon szánkózhatunk az emlékmű alatti dombon

<b>Szombathely</b> - Szombat óta lőnek a hóágyúval a megyeszékhelyen, az emlékmű alatti domboldalon. Jelenleg mintegy 15-20 centis műhó-réteg várja a szánkózni vágyókat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Csípős hideg, ám tökéletes műhó-réteg várja a napokban a téli sportok kedvelőit a szombathelyi szánkópályán. A megyeszékhely hóágyúja szombat óta üzemel.    

Ezekben a napokban ideális a hőmérséklet a hóágyú üzemeltetéséhez, ugyanis tartósan mínusz 4-5 foknak kell lennie ahhoz, hogy a vízpermet hópermetté fagyjon.



Sok műhó, nem semmi Fotók: Benkő Sándor

Összesen mintegy 30-40 óra szükséges ahhoz, hogy a 150 méter hosszú és 35-40 méter széles domboldalt jó minőségű hóval fedjék be a Szova Zrt. illetékes részlegének munkatársa. Jelenleg mintegy 15-20 centiméter vastagságú műhó borítja a szombathelyi szánkópályát. 



Szombathely Gunners

Miután a meteorológiai előrejelzések tartós hideget jósolnak, valószínűleg a téli szünidőben kitart a műhó-réteg, amelyet két-három naponta felfrissítenek majd a hóágyúval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!