Százhatvan dolgozót bocsát el az Eybl

<b>VN</b> - A körmendi, jánosházi, lenti és nagykanizsai üzemeiből összesen 160 dolgozót küld el az autókárpitokat gyártó osztrák érdekeltségű Eybl International AG hazai leányvállalata.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az osztrák cégnél október végén még abban bíztak, hogy túlélik a válságot, ugyanakkor lapunkban a hét elején Horváth Csaba regionális szakszervezeti vezető már célzott rá, hogy tudomásuk szerint az Eybl Hungária Kft. is csoportos leépítést tervez.

Információink szerint jánosházai és körmendi, illetve két zalai, a Lentiben lévő és a nagykanizsai telephelyeit érintően összesen 160 dolgozótól válik meg az Eybl. Az autóipar beszállítójaként az Eybl működését is egyre inkább visszaveti a globális gazdasági válság, az osztrák cég magyar leányvállalatánál is csökkentek a megrendelések. 

Úgy tudjuk, ennek nyomán a vállalat 270 dolgozóval gondolta szűkíteni létszámát, a munkavállalók képviselőivel történt egyeztetések után azonban információink szerint 160-an lesznek kénytelenek távozni a cégtől. 

Mind a négy egységben a tervezett téli leállás időszakát élik ezekben a napokban, kérdés, mikor és hány fővel indul újra a termelés.

Az elmúlt néhány hétben ezernél is több munkahely megszűnését jelentették be megyénkben: bezár a Laird, a Hisense, 250 dolgozójától válik meg a Delphi.

Kapcsolódó mappánk: 

Vasi válság-dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!