Dr. Parragh László lúzerország gazdaságáról beszélt

<b>Nagykanizsa</b> - Lúzernek tartanak bennünket, és mi is saját magunkat. Ez baj, mert problémáinkat csak magunk oldhatjuk meg. Mindezt <em>dr. Parragh László</em>, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke fogalmazta meg a nyugat-dunántúli régió gazdasági évnyitóján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Dr. Parragh László arról is beszélt, hogy a kormánnyal folytatott vasárnapi egyeztetésen nyilvánvalóvá vált, hogy az IMF hitele nélkül csődbe ment volna az ország, arra a kérdésre viszont ugyanott nem kaptak konkrét választ, hogy mi lesz, ha elfogy a pénz...

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a nem túl szívderítő bevezető után azt hangsúlyozta, hogy a rendszerváltást követően a kontinentális trendtől elszakadva az ország a totális liberalizmus gazdaságszervezési tévútjára került, mindent a piacra bízott, s ezzel teljes mértékben kiszolgáltatottá vált, elveszítette szuverenitását. 




A nyugat-dunántúli régió gazdasági évnyitóján nem volt optimista a hangulat    Fotó: Kiss Teodóra 

- Hamis illúzió, hogy a pénzügyi válság előtt Magyarország már túl volt a nehezén - tette hozzá dr. Parragh László. Mert tény, hogy a hazai gazdasági válság egyik oka valóban a világpiaci krízis, a másik viszont az, hogy a rendszerváltás nem fejeződött be, elmaradt a gazdasági struktúrák átalakítása. 

 A folytatásban a kamara elnöke rámutatott, hogy kormány válságkezelő lépéseiben vegyülnek a valós és a látszatintézkedések, utóbbiakra példaként a nyugdíjakkal kapcsolatos változtatásokat említette. 

Részletek a keddi lapszámban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!