Hétfőre lesz elnöke az MTV-nek?

<b>Szombathely, Budapest</b> - Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma negyedszer próbál meg konszenzusra jutni az új vezetőről. Tizenöt pályázat érkezett, a szombathelyi Pehi László is jelölt, döntés, amennyiben lesz, hétfőn várható.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A poszt március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét. 

Ez a posztra meghirdetett negyedik pályázat; kiírásáról október 10-én döntött a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, aznap, amikor nem tudtak jelöltet állítani a tisztségre. A voksoláson ugyanis - amelyen a jelöltté váláshoz tíz szavazatot kellett volna szereznie valamelyik indulónak - Székely Ferencet heten, Havasi Jánost öten, Baló Györgyöt ketten támogatták.

Az új kiírást tizenhatan vették át, tizenöten be is adták, a meghallgatásokat kedden és szerdán tartott a dr. Czeglédi László elnök vezette MTV közalapítvány kuratóriuma.

Az egyik jelölt a szombathelyi Pehi László, aki korábban nyolc évig irányította az MTV regionális stúdióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!