Kocsitűz során keletkezett a legnagyobb kár

<b>Szombathely</b> - Az ünnepek alatt sem pihentek a szombathelyi tűzoltóság hivatásosai: lakástűzhöz, égő gépkocsihoz is kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

Bajdó Bettina

Göncz Szabolcs tűzoltó őrnagynak, a szombathelyi tűzoltási és műszaki mentési osztály vezetőjének tájékoztatása szerint egy kisebb lakás, egy melléképület, egy gépkocsi és két kuka égett az ünnepek alatt. Szerencsére egyik tűz sem okozott személyi sérülést, az ünnepeket azonban beárnyékolták az események. Az előbb említett tűzesetek a megyeszékhelyen történtek, a szombathelyi tűzoltóság elsődleges működési körzetébe tartozó további 35 településen nem történt beavatkozást igénylő esemény az ünnepek alatt.


- Adventi koszorú egy esetben okozott tüzet még karácsony előtt - sorolta az osztályvezető -, de a tűzoltóknak nem kellett beavatkozniuk, a tulajdonosnak sikerült eloltani a lángokat. Lakástűzhöz is vonultak az ünnepek alatt a hivatásosok, egy szórakoztató elektronikai eszköz meghibásodása okozott kisebb tüzet. Nemcsak lakás, hanem melléképület is lángolt, itt a kazán mellett gyulladt meg az odakészített fa, de a kollégák időben érkeztek és eloltották a felcsapó lángokat. A legnagyobb kár egy kocsitűz során keletkezett, egy Ford Transit szinte teljesen kiégett a megyeszékhelyen, mire a hivatásosok a helyszínre érkeztek. A nagyobb események mellett idén is voltak kukatüzek szilveszterkor, valószínűleg eldobott égő cigarettától vagy pirotechnikai eszközöktől gyulladtak meg.  


Az osztályvezető felhívta még arra a figyelmet, hogy a karácsonyfák már száradnak, ez pedig tűzveszélyes lehet, ezért a csillagszórókat nem szabad meggyújtani a közelükben, s a gyertyákkal is vigyázni kell a fák leszedéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!