Nem adja fel a bankrabló: újabb bankfiókban kért pénzt (frissítve)

<b>Halogy, Szombathely</b> - Ezúttal a Király utca és a Széll Kálmán utca sarkán lévő bankfiókban kért pénzt az a férfi, aki két nappal ezelőtt a Budapest Bankban már tett egy hasonló kísérletet. Most nem volt annyira békés, egy késsel hadonászott a bankban, de a biztonsági őrnek sikerült lefegyvereznie. Halogyon a férfi testvérével is beszélgettünk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Három napon belül kétszer próbálkozott bankrablással a halogyi J. Zoltán. Úgy tudjuk, hogy a férfi kivárta a sorát, majd a pénztáros előtt késsel hadonászott, akitől egymillió forintot követelt. Az alkalmazottak értesítették a rendőrséget, a férfit a biztonsági őr lefegyverezte, akit bilincsben vittek el a helyszínről. 



A férfi ma délelőtt az OTP  Király utcai fiókjában próbálkozott bankrablással  

Hollósi Gábor,
Szombathely rendőrkapitánya elmondta, hogy az ügyben rablás kísérlete miatt indítottak eljárást, és  indítványozták a gyanúsított előzetes letartóztatását. 

Lapunk úgy tudja, hogy az őrizetbe vett halogyi férfi tisztelettudóan beszélt az őt ismét elfogó rendőrökkel, szinte elnézést kért tőlük. 

Információink szerint halált okozó testi sértés kísérlete miatt elítélt férfi tavaly tavasszal szabadult a börtönből, de ismét szeretne visszakerülni a rács mögé. Erre több oka is van:  súlyos cukorbetegsége miatt orvosi kezelésre szorul, másrészt  tartozásai  vannak, s hitelezői elől így akar menekülni.

Halogyon ma éppúgy nem volt áram, mint sok más, a megye déli részén fekvő településen. A helyi vendéglőben félhomályban poharazgatnak az emberek. Megtudtuk, hogy J. Zoltán már volt büntetve súlyos bűncselekmény miatt, de hamar szabadult. Mivel nincs villany, híreket nem hallottak a helyiek az újabb bűncselekményről. 

A falu végén áll az az egyszerű, sátortetős ház, ahol Zoltán lakik. Öccse, Károly a kerítéshez ballag, ott kérdeztük, tud-e valamit a bátyjáról. 

Károly szerint bátyja szeretne visszakerülni a börtönbe Fotók: Benkő sándor

- Az éjjel nem aludt itthon, de nehogy azt higgyék, hogy tudok  valamit a dolgairól - mondja. Hozzáteszi, sok baj volt a bátyjával, akadtak rendőrségi ügyei szép számmal, szüleivel sem jött ki. Most ketten élnek ebben a házban, de nemigen tud fivére ügyeiről, sem a hétfői, sem a szerdai bankrablásról nem hallott.


Holecz Ferenc polgármester arról beszél, hogy adott Zoltánnak közmunkát az önkormányzatnál, de csak egy hétig bírta. Elment utána kocsmáros mellé, aztán erdőre dolgozni, de sehol sem maradt sokáig. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!