Nézze meg a radai rossebbet, Deákné vásznát és az írói vénát!

<b>Szombathely</b> - Hogy vinné el a radai rossebb! A fészkes fenébe! - sokszor mondjuk, de akad valaki, aki el is tudja képzelni azt, ami kijön a száján? Hogy milyen az a radai rossebb, vagy a fészkes fene, esetleg Deákné vászna? Megmutatjuk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy nehéz munkanap után hazaérve az ember nem vágyik semmi másra, mint egy finom vacsorára, egy forró fürdőre és kényelmes ágyára. A zsibongó kisgyerekek viszont teljesen át tudják húzni néha az effajta terveket. Ha még este tizenegykor sem akarnak aludni, feleségem a gyerekszobába parancsol, hogy tegyek valamit. Ilyenkor a rémisztő csodafegyverrel élve elég annyit mondanom, hogy: "Aludjatok! Mert különben jönnek a .... baglyok!" - a gyerekek rögtön "vigyázzba vágva" magukat perceken belül el is alszanak, mi pedig feleségemmel jót nevetünk a szigor eme különös fenyegető eszközén. 

De valójában hogy néz ki az említett bagoly? - kollégánk egy a közelmúltban Szombathelyen rendezett kiállításon, a nem létező tárgyak tárlatán járt.  



A hírhedt bagoly




Deákné vászna




Made by Deákné



Nem különb a Deákné vásznánál




A radai rossebb



Halvány lila dunszt



Kezesbárány



Egyik lábam itt...



Fészkes fene



Vak tyúk is talál szemet



Szöget üt a fejébe



A falnak is füle van



A kutyafája



Sárga irigység



Csupa fül



A fűzfán fütyülő rézangyal



Anya csak egy van



El van anyátlanodva



Írói véna



Fába szorult féreg



Ízlésficam



Az idő vasfoga

Fotók: Garai Antal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!