Ónos eső: több tehergépkocsi is árokba csúszott (folyamatosan frissül, képgalériával)

<b> Megyei körkép</b> - Hajnal óta esik az ónos eső a Dunántúlon, az utak csúszósak. Az autóbuszközlekedés a megye déli részén délelőtt összeomlott. A csúszós utak ellenére kevés közlekedési baleset történt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


21 óra: A Dunántúlon újra elrendelték a harmadik fokozatú, vagyis a piros riasztást.

18.50: Szentgotthárdon ónos eső esik, Kőszeg környékén szállingózik a hó.

17 óra:  A mentők tíz gyalogost szállítottak kórházba. Kéz-, boka-, lábszártöréssel, valamint zúzódásokkal keresték fel legtöbben a baleseti sebészetet. Több koccanásos baleset történt tegnap a megyében, súlyos sérüléssel járó baleset nem volt. Ez annak köszönhető, hogy a sofőrök lassan, az útviszonyoknak megfelelően közlekedtek. Szentgotthárdon az egyik vasúti átjáróban történt baleset. Egy veszprémi autós lassított, a mögötte haladó gépkocsi már nem tudott megállni, hátulról belecsúszott.

15.10:  Vasszécseny és Csempeszkopács
között félpályás útzár van érvényben, mert egy kamion árokba csúszott. A műszaki mentés jelenleg is tart. Vasvár környékén pedig köd nehezítette az előrejutást.

14.30: Bizonytalanná vált a postai szolgáltatás a Dél-Dunántúlon (Baranya, Somogy, Zala és Vas megyékben) a kora reggelre lehullott ónos eső miatt. Éjszaka a Magyar Posta járatai a fővárosból még eljutottak a térség feldolgozó központjaiba (Balatonszentgyörgy, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Pécs), de onnan hajnalban, reggel gépjárművekkel már nem tudtak továbbindulni a kisebb települések postahivatalai felé - adta hírül a Magyar Posta.


14 óra: A 8-as úton Rönöknél a megyei katasztrófavédelem munkatársai árokba sodródott autót húztak ki. Személyi sérülés nem történt.




13.50: Rum térségében egy kamion csúszott az árokba. (Fotó: Wolf Ferenc)

13 óra: A körmendi kosárcsapat ezekben a percekben érkezik meg Budapestre, ma 19 órától az EnterNet-NTE otthonában játsszák idei első bajnoki mérkőzésüket.

A Vasi Volán tájékoztatása szerint helyreállt a buszközlekedés a megyében.

12.45: Több NB I-es férfi kosárlabdamérkőzés is elmarad a közlekedési káosz miatt ma este. - Tegnap szerencsésen megérkeztünk Debrecenbe, így már csak a mérkőzésre koncentrálunk - tudtuk meg Pichler Gergelytől, a Falco KC technikai vezetőjétől.

11 óra: A Markusovszky kórház sürgősségi osztályán délelőtt tizenegy óráig hatan jelentkeztek elesésből származó sérülések miatt.


9 óra: A Vasi Volán Körmendre tartó járata pedig Gersekaráton akadt el, nem indult el reggel kilenc órakor Szombathelyről a Pécsre tartó járat.


7 óra: Hajnalban fennakadások még csak Körmend környékén és az Őrségben voltak . Reggel hét óra után ugyanakkor súlyosbodott a helyzet. Felsőjánosfánál leállt az Őriszentpéterre tartó járat, mert ezen a szakaszon annyira síkos az út, hogy a jármű nem tud továbbhaladni. 

Vas megyében késésekkel ugyan, de menetrend szerint elindultak a hajnali távolsági autóbuszok - tudtuk meg Tancsics Sándortól, a Vasi Volán Zrt. közszolgáltatásért felelős vezetőjétől. 

- Percről percre változik a helyzet, a megye déli részén leállt a buszközlekedés. Legrosszabb a helyzet a Ság-hegy környékén, Vasváron, Jánosháza és Csipkerek térségében. A Zalaegerszegről Szombathelyre tartó buszt pedig nem engedik tovább az egerszegi pályaudvarról - tette hozzá Tancsics Sándor. 





A megyében eddig nagyobb baleset szerencsére nem történt, az autósok óvatosan vezetnek. 



A sózott utak és járdák nedvesek, de a sózatlan szakaszok valóságos jégpályává váltak.




Fotók: Benkő Sándor,Szendi Péter

Szombathelyen folyamatosan sózzák a főutakat, de a mellékutak hókásásak.

A látási viszonyok többnyire megfelelők, csupán a párásság miatt korlátozottak azokon a területeken, ahol ónos eső esik.

Az erős jegesedés miatt délelőtt a Dunántúlon elrendelték a harmadik fokozatú, vagyis a piros riasztást, ezt délután megszüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!