Rázós eset a szombathelyi börtönben: áramütés érte az egyik felügyelőt

<b>Szombathely</b> - Csütörtökön villanykapcsolás közben érte gyenge áramütés a szombathelyi börtön egyik felügyelőjét. Kórházba vitték, de kiderült: szerencsére az ijedtség nagyobb volt a bajnál.

Nagy Ildikó

Szokványos mozdulat közben történt meg a baj: a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet egyik felügyelője a villanykapcsolót akarta felkattintani, és közben  feltehetően  megrázta az áram. A börtön alkalmazottját kórházba vitték, ahol  az orvosok az ilyenkor szokásos 24 órás megfigyelésre bent tartották.  



A szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben az egyik felügyelőt megrázta az áram  Fotó: Benkő Sándor

Csitke Sándor bv. ezredes, börtönparancsnok érdeklődésünkre elmondta, hogy dolgozójukat pénteken már ki is engedték a kórházból, és jól érzi magát. Az eset után igazságügyi villamossági szakértő vizsgálta meg a baleset helyszínén lévő elektromos vezetékeket és berendezéseket, majd ezt követően  úgy nyilatkozott, hogy nem tartja szükségesnek az óvintézkedéseket, a villanykapcsolókat továbbra is használhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!