Botrány! Félbeszakadt a Haladás-Mattersburg meccs!

<b>VN</b> - A szombathelyi Haladás-Mattersburg találkozó 1:0-ás állásnál a 78. percben félbeszakadt. A második játékrészben egészen különös dolgok történtek, majd az osztrákok edzőjük utasítására elhagyták a pályát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Haladás-Mattersburg 1:0-ás állásnál a 78. percben félbeszakadt 

Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 100 néző, vezette:
Király K.

Haladás: Rózsa – Csontos (Schimmer, a szünetben), Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Rajos (Maikel, 64.perc), Simon Á. (Molnár, a szünetben), Vörös (Kovács Zs., a 64. percben) – Oross (Skriba, a szünetben), Andorka (Kenesei, a szünetben), Sipos (Tóth N., a 48. percben). Edzõ: Csertõi Aurél.

SV Bauwelt Koch Mattersburg: Borenitsch (45. Bliem) - Pöllhuber (66. Malic), Mravac, Rath - Atan (64. Doleschal), Velicky (65. Schmidt), Sedloski, Mörz, Lindström (50. Stjepanovic) - Lindner, Naumoski (62. Wagner). Edző: Franz Lederer.

Gól: Skriba a 47. percben.

Az első félidő viszonylagos nyugalma után a második játékrészben elszabadultak az indulatok.

A 70. percben Tóth Norbert és az egyik osztrák játékos, Mravac összeszólalkozott, majd nem sokkal ezután az  osztrák egyik támadás után visszakocogva Tóth bordájába könyökölt. Aztán Tóth szabálytalanul csúszott be a vendégvédőnek, aki neki akart ugrani a magyar játékosnak. Király játékvezető megpróbálta kibékíteni a két focistát: Tóth azonban hiába nyújtotta a kezét, az osztrák védő elsétált, majd a 75. percben Mravac Tóth hátába térdelt, s Király cserével kiállította a játékost. Paprikássá vált a találkozó, egy rosszul sikerült - de egyáltalán nem durva - szombathelyi becsúszást követően az osztrákok trénere németül átkiabált a magyar kispadhoz, hogy még egy ilyen szabálytalanság és lehívja csapatát a pályáról. 



Amikor még a foci volt a főszerepben Fotó: www.svm.at

A 78. percben Tóth Norbert tolta volna meg a labdát a baloldalon, amikor nyújtott lábbal, térdmagasságban érkezett Schmidth - szerencsére a vasi játékos még időben elkapta a lábát. Király ezúttal is felmutatta a piros lapot, ami kiverte a biztosítékot a mattersburgiaknál: edzőjükkel, Franz Ledererrel az élen beözönlöttek a pályára és elkezdődött az össznépi lökdösődés, majd az osztrák edző intett, a Mattersburg levonult a pályáról, így a játékvezető lefújta a találkozót.

A  találkozóról ide kattintva olvashat részletes beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!