Mondtam nekik, hogy ez így nem lesz jó, ez a fa az enyém

<b>Olaszfa</b> - Illegális fakitermelés, fatolvajlás, vagy egyszerű birtokvita? A rendőrségre vár, hogy tisztázza, miközben az olaszfai birtokos kidöntött fáit siratja.

Kozma Gábor

Olaszfán mozgalmas volt a szombat. 

D. S. helyi lakos sétja közben gyümölcsöse felé vette az irányt, ahol fura zajt hallott. 

"Aztán csak azt láttam, hogy telkemen dőlnek a fák... Odamentem és egy csoport éppen a következő körtefát készítette elő kidöntésre. Mondtam nekik, hogy ez így nem lesz jó, ez az enyém. Ők meg azt mondták, hogy nekik erre a vágásra engedélyük van egy falubelitől. Vitatkoztunk, aztán kihívtam a vasvári rendőröket. Ki is jött két fiatalember, irogattak, majd elmentek. Nekem az a legnagyobb fájdalmam, hogy az állításuk szerint tüzelőszerzés céljából fát döntők fejében meg sem fordult: különbséget tegyenek mondjuk egy hatvan éves, őshonos körtefa, vagy egy korhadt akác között. Szerintem nagy kár érte az egész olaszfai gyümölcsöst."

A férfi feljelentést tett, amit a rendőrség befogadott. Dr. Házi Béla rendőr alezredes, a vasvári rendőkapitányság vezetője elmondta, hogy valóban indítottak eljárást, de még több körülmény tisztázásra vár. 

"Ki kell deríteni, hogy állt, vagy sem birtokvita a háttérben, illetve kinek mennyi fája volt a kérdéses területen. Az is megállapításra vár, hogy kinek mekkora kára keletkezett, valamit az is, hogy szándékosan, vagy véletlenül tévedtek a favágók a panaszos területére." 

Az ügyben a vasvári rendőrség tovább vizsgálódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!