Ezt is megértük! Sorban állnak a diplomások a tescós munkáért!

<b>Sárvár</b> - Óriási az érdeklődés a májusban nyíló sárvári Tesco álláshelyei iránt, a középvezetői pozíciókra átlagban négy-ötszörös volt a diplomás túljelentkezés. Szakmérnökök, tanárok is tömegével pályáztak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Amint arról nemrég beszámoltunk, Tesco hipermarket nyit a Rába-parti városban - Szombathely és Körmend után ez lesz a kereskedelmi lánc negyedik üzlete a megyében - , várhatóan májusban. A beruházással száznál is több munkahelyet teremt a cég, ami a gazdasági válság közepette sokaknak a túléléssel, újrakezdéssel ér fel. Az állásokra, úgy tudjuk, sokszoros volt a túljelentkezés, a középvezetői pozíciókra, kvalifikált, tapasztalt felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek pályáztak. Értesüléseink szerint az alig valamivel több, mint száz munkahelyre, ezernél is többen adták be önéletrajzukat, köztük az elmúlt hónapokban leépítő szombathelyi és sárvári gyárak szakmérnökei, és sok tanár is.



Több mint száz új munkahelyet hoz Sárvárra a Tesco Fotó: Benkő Sándor

- Meg tudom erősíteni az információt, valóban hatalmas volt az érdeklődés - reagált megkeresésünkre Hackl Mónika, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője, hozzátéve: az érdeklődés főleg annak fényében szembeötlő, hogy legutóbb 2008 őszén nyitottak új áruházakat, s akkor bizony előfordult, "hogy nagyon meg kellett dolgozniuk a kívánt létszám előteremtéséért".

A Tesco jelenleg csaknem 22 ezer dolgozónak nyújt megélhetést, s a vállalat idén tovább kíván fejleszteni, tudatta a kommunikációs vezető.

Hackl Mónika arra a kérdésünkre, hogy a válság milyen mértékben érintette a szombathelyi és körmendi áruházuk forgalmát, a következőképpen felelt:

- Tagadhatatlan, hogy a kereskedelemben egyfajta átrendeződés megy, ment végbe. A Tescónak azonban nem csak hiper, hanem kisebb egységei, szupermarketei is vannak, ráadásul a cég gyorsan reagált a válságra, és az újra tervezett forgalom már összhangban van az elvárásokkal.

Kapcsolódó dossziénk: 

A válság helyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!