Miért kellett Cozmának meghalnia? – Megdöbbentő hírek egy román sportlapból

<b>Veszprémi Napló</b> - Románia egyik legnagyobb sportnapilapja szombati számában megdöbbentő összeállítást közöl, amely egészen új megvilágításba helyezheti Marian Cozma meggyilkolását - írja társlapunk, a Veszprémi Napló.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A romániai újság folyamatosan nyomozott az ügyben, s többször ellátogatott Veszprémbe is, s végül, tanúk és érintett személyek sokaságának meghallgatása után tárták olvasóik elé a Romániát és Magyarországot felkavaró gyilkosság részleteit.

A lapban – a gyilkosság óta most először - a kézilabdás néhány volt barátja, de Veszprém különböző társadalmi csoportjainak képviselői is célzott támadásról beszélnek, ami a tragédiába torkollott.
 
"Ha Marian azért halt volna meg, mert – ahogy mondják – egy pincérnő védelmére kelt, akkor is büszke lennék rá” - mondta a minap Petre Cozma az Evenimentul Zilei-nek, állítja a sportnapilap.

Bár a Patrióta lokál pincérnője minden tanúvallomásban szerepel, azonban senkinek sem sikerült megtalálnia őt. Egyesek azt mondják, Sz. Iván és az emberei az asztal lapjához csapták az arcát.  Az újság feltételezése szerint a törött állkapcsú pincérnőnek előbb-utóbb kórházba kellett volna kerülnie, a veszprémi kórház alkalmazottai azonban biztosan állítják: oda nem ment.

A Patrióta lokál alkalmazottai nem sokat mondanak, de akikkel beszéltek a lap újságírói, kivétel nélkül azt mondják: "Egyikünket sem bántották, senki nem sérült meg közülünk azon az éjszakán.”

Úgy tűnik,  az a változat, mely szerint Cozma egy pincérnőt védett, nem állja meg a helyét.

A román sportnapilap szerint az egész incidens úgy indult, hogy egy nő a bárban, bizonyos  T. Helga - egyelőre még nem tudni, miért - szidalmazni, sértegetni kezdte a kézilabdást, akivel állítólag korábban futó viszonya volt.  Marian ingerülten visszavágott, állítólag arcul ütötte a nőt.  Ennél több aztán nem történt kettejük közt, a kézilabdás társai elsimították a konfliktust.

Az újságírók által meghallgatott szemtanúk szerint Cozma és barátai még körülbelül egy órát söröztek. Ezután jelent meg a lokálban a 25 fős társaság. A banda nem feltétlenül azért jött, hogy megölje, hanem hogy ráijesszen a román beállósra.  A szemtanúk azt mondják, a cigányok egy csoportja a táncparkettre ment, kihívó módon minél közelebb helyezkedve a kézilabdázókhoz. Mariant pécézték ki maguknak, tánc közben többször is "véletlenül” nekimentek, lökdösték.  A "megtorlók” csoportja tovább taszigálta, lökdöste a kézilabdást, akit végül is sikerült felbosszantaniuk, és ő is visszalökött – meséli a lapban az egyik szemtanú. Erre a jelre várt a társaság. N. Győző ütött először - egyike az utóbb Ausztriában elfogottaknak -, aztán R. Sándor….





A román lap tudósítását a Veszprémi napló több részletben tette közzé (a címekre kattintva elolvashatja a teljes anyagokat).

Megdöbbentő: Miért kellett Cozmának meghalnia? (1.)

Elképesztő fordulat: Egy nő miatt kellett Cozmának meghalnia? - További részletekkel! (2.)

Botrányos Cozma-ügy: "A gyilkosok az ellenségeim!" (3.)

A Cozma-dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!