Vasi rendőröket is vezényelnek a nemzeti ünnepre Budapestre

<b>VN</b> - A vasi rendőrök egy része Budapesten teljesít szolgálatot március 15-én. Az itthon maradottak arra számítanak, hogy békés lesz az ünnep a megyében.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A  vasi rendőrök  a nemzetbiztonsági szakszolgálat illeletékeseivel már egyeztettek, s az eddigi információk alapján várhatóan méltóságteljes, botrányoktól mentes ünnepségek lesznek Vas megyében idén  március 15-én.   

Dr. Takács Tibor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója elmondta: a regionális bevetési egység az ünnepnapon  Budapesten teljesít szolgálatot, hiszen a fővárosban  lesz rájuk szükség. Rajtuk kívül  több vasi rendőr ezen  a hétvégén Budapesten lesz készültségben, viszont  akik a megyében maradnak, arra készülnek, hogy főleg a forgalom irányítása, illetve elterelése miatt kell egy-egy ünnepség idején bevatkozniuk. 

A rendészeti igazgató elárulta, hogy tavalyhoz hasonlóan az idén is háromhavonkénti  váltásban vasi járőrök erősítik a fővárosi kerületek rendőrségét.   - Ez nem nagy áldozat részünkről, hiszen a megye állományának  létszáma  teljes, s még egy adalék: a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyéből harminc járőrt vezényeltek Budapestre, tehát az ország minden megyéje részt vállal a főváros nyugalmának megőrzésében - emelte ki dr. Takács Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!