Az osztrák tévé forgat az Ocho Machóval

Szombathely - Az osztrák televízió forgat klipet az Ocho Machóval. Az ORF a Savaria Kingston Town című számot választotta, a zenekar meg a helyszínt: a szombathelyi Fő teret.

Merklin Tímea

Miután az ORF a lokálpatrióta nótát, a Savaria Kingstone Town című számot szeretné klipben látni, a fiúk kitalálták, hogy akkor a szombathelyi Fő téren kellene forgatni. Élőzenét játszanak majd a térkőre kipakolva, és várják a rajongókat arra a napra, hogy a közönség is hazai legyen a vágóképeken. A felvétel egy népszerű zenei tévés csatornán is menni fog.

Az Ocho Macho első lemeze 2008. december végén jelent meg El mundo fantastico címmel. Azóta betelt a naptárjuk, annyi helyre hívják őket zenélni. Rádióriport, tévéfelvétel készült a csapattal, fesztiválokon jegyzik őket itthon és külföldön. Fellépnek Eisenstadtban, a várpalotai Pannónia Fesztiválon, a bildeini Picture On fesztiválon, Voralbergben, Keszthelyen, Oberpullendorfban, Székesfehérváron, Csehországban. Még tárgyalás alatt van a Szentivánéji szombathelyi szereplés és a soproni VOLT fesztiválon való részvétel.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez mind saját erőből megy. Már nemcsak szóban kapunk elismeréseket, a meghívások magukért beszélnek. Nagyon örülünk, hogy mindez történik velünk - mondja Kirchknopf gergő, a zenekar frontembere.

Ausztriai sajtómegjelenéseik, fellépéseik után nagyon jó neve van már ott a zenekarnak, szinte kapkodnak értük. Az osztrákok nemcsak a spanyol és az angol nyelvű dalaikat éneklik velük koncert közben, hanem a magyar nyelvűeket is.

- A dalok hangulatát veszik le. Gyakran kérdezgetnek, ez vagy az, mit jelent. A Jó nekem című dalról azt hiszik például, hogy egy magányos ember énekel itt, aki szakítás után van. Meglepődnek, mikor elmondom, hogy ez egy reggeli ébredésről szól - meséli Gergő. - De ez nem baj, mert nekem az is jó, hogy kinézek koncert közben és látom, hogy mindenki énekel. Mindegy, milyen nyelven.

Az Ocho Macho Szombathelyen legközelebb április 23-án játszik a Mojo Klubban. Az osztrákok is énekelnek, leveszik a hangulatokat, habár nem tudják, mit jelent a szöveg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!