Három góllal kapott ki a Ligaválogatott az AC Milantól

Budapest - A Ligaválogatott - AC Milan barátságos labdarúgó mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadionban a vendégek három góllal nyertek.Sipos Norbert, a Haladás középpályása a kezdőcsapatban kapott helyett, és végigjátszotta a 90 percet a sztárcsapat ellen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Magyar Ligaválogatott–Ac Milan 2-5 (1-1), Puskás Ferenc Stadion, 20 000 néző, vezette: Konrad Plautz (osztrák). 

Magyar Ligaválogatott: Németh (Köteles, 46.) – Miskolczi (Grúz, 52.), Mészáros (Némedi, 65.),  Horváth G., Laczkó (Leandro, 52.)– Tisza (Bori, 46.), Horvath I. A (Lipcsei, 62.), Farkas (Nyerges, 76.), Sipos – Rajczi (Tököli, 41.), Kabát. (Ferenczi, 46.) Megbízott edző: Mészöly Géza.

AC Milan: Kalac (Perucchini, 77.) – Mattioni, Thiago Silva, Senderos (Darmian, 46.), Jankulovski (Strasser, 77.) – Beckham (Cardacio, 65.), Ambrosini (Flamini, 46.), Seedorf (Viudez, 77.) – Kakà (Pasini, 65.), Ronaldinho – Sevcsenko. Vezetőedző: Carlo Ancelotti. 

Gólszerző: Rajczi (8.), Tököli (56.), ill. Kaká (38.), Sevcsenko (48., 63.), Seedorf (73.), Viudez (85.) 


Zeljko Kalac, az olasz AC Milan kapusa (j) védi Sipos Norbert, a magyar Ligaválogatott játékosa (b) lövését
MTI Fotó: Kovács Tamás

A játékosok kivonulásakor a felső karéj egyik szektorában a szurkolók kartonlapokból alkottak élőképet, amely a Milan címerét ábrázolta. A kezdő sípszó előtt a 27. születésnapját ünneplő Kaká kapott egy tortát.



Még a barátságos mérkőzésekhez képest is kényelmes tempóban csordogált a találkozó, ennek megfelelően a hangulat sem éppen meccset idéző volt. A magyarok azonban egy szép támadás végén vezetést szereztek, s ez azonnal kivívta a közönség tetszését, oly látványosan cselezték ki az olaszok védelmét. A gól sem hozta különösebben tűzbe Carlo Ancelotti tanítványait, akiknek erejéből - vagy inkább kedvéből - csak egy-egy felvillanásra tellett. Aztán Kaká klasszisához méltó módon - szép góllal - ünnepelte születésnapját. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy gálamérkőzéseken szokatlan módon összeakaszkodott két játékos: Kabát Péter nyújtott lábbal csúszott David Beckham felé, aki ezt követően idegesen ellökte riválisát.


Beckham és Kabát megbeszélése

A második félidő sem hozott nagyobb küzdelmet és iramot, de sokkal színvonalasabb lett a játék, a futballisták egyre inkább látványos megoldásokra törekedtek és kevesebbet foglalkoztak a védekezéssel - ahogyan az a gálamérkőzéseken szokás, a közönség jobb kiszolgálása érdekében. Bár Tököli, Sevcsenko, Seedorf és Viudez találatai is tetszést arattak, a meccs legszebb jelenete mégis Ronaldinhóhoz fűződik, aki egyik kiugrását követően parádésan nyesett alá a labdának, amely a keresztlécre pattant. A jelenet nagy tetszést aratott. Ronaldinho később büntetőből is a felső lécet találta el. 

A találkozót kisebb közjáték zárta le: egy szurkoló a pályára futott, a biztonságiaknak leteperték, majd kivezették játéktérről.

Ha az első nem is, a második félidő már valóban olyan igazi örömfocit hozott, amilyet a szurkolók vártak a gálamérkőzéstől. A Milan játékosai ekkor mutattak be valamit elképesztő technikai tudásukból, s végül félgőzzel is könnyedén nyertek.
    
Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője:

- Nagyon kellemes fogadtatásban volt itt részünk. Megtiszteltetés számunkra, hogy eljöhettünk ide, hiszen az elmúlt években nem játszottunk Magyarországon, ahol amúgy hatalmas tradíciói vannak a labdarúgásnak. Az külön öröm, hogy egy nagy bajnokról elnevezett stadionban játszottunk. Az első félidőben kissé szorongatott helyzetben voltunk, de a másodikban sikerült kiszolgálni a közönséget".

Mészöly Géza, a ligaválogatott megbízott edzője:

- Célunk az volt, hogy bebizonyítsuk, mi is tudunk szép helyzeteket kidolgozni, és ezt főleg az első félidőben sikerült is megtennünk. A folytatásban a sok csere megbontotta a csapatot, már nem voltunk annyira egységesek".
    
A két szakvezető megajándékozta egymást a sajtótájékoztatón: Mészöly bort, Ancelotti Milan-mezt és zászlót adott kollégájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!