Vérengző németjuhászok!

Gencsapáti - Veszélyes kutyákat fogott be vasárnap Acsádon Ferenczi Endre, a Gencsapáti Kutyaotthon vezetője. A németjuhászok több kutyát megtámadtak és tyúkokat, csirkéket öltek.

Varga Nóra

Vasárnap kapta az értesítést Ferenczi Endre, hogy két veszélyes németjuhász garázdálkodik Acsádon. A Petőfi utca egyik házának udvarára bementek, és súlyosan megsebesítették a család kutyáját (a foxi nem élte túl a támadást). De hősiesen küzdött, az egyik németjuhász pofáján több mély sebet ejtett. 

A falubeliek és a rendőrök a kutyaparadicsom vezetőjének a megérkezéséig kennelbe zárták a vérengző ebeket. A sorsukra hagyott, jól összeszokott, kóborló ebeket Gencsapátiba szállította Ferenczi Endre, ahol két hétig zárlat alatt lesznek. Ha ezalatt az idő alatt minden rendben lesz velük, akkor örökbeadhatóak lesznek. 

A környékbeliek elbeszéléséből kiderült, hogy a hét végén a németjuhászok több portára is betörtek és tyúkokat, csirkéket öltek. Óriási anyagi kárt okoztak. Ferenczi Endre szerint a vadászösztön, no és az éhség hajtotta őket. 

A helybelieket körbekérdezték, ismerősek-e nekik a kutyák, de senki sem tudott róluk semmit. Szerintük messzebbről kerültek Acsádra az ebek. A két szukakutya emberre veszélytelen. Ezt be is bizonyította az otthon vezetője. Bement hozzájuk a kennelbe, a két eb farokcsóválással fogadta a közeledését. 

Ferenczi Endre hangsúlyozta, az utóbbi hónapokban megszaporodtak az ehhez hasonló esetek. Szerdán Tömördről két nagytestű kutyát kellett elhoznia, mivel rettegésben tartották a településen élőket. 



Ferenczi Endre, a kutyaotthon vezetője, a két garázda németjuhásszal  Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!