Dávid Ibolya: hiteles szakembereket az Európai Parlamentbe!

Szombathely - Az európai parlamenti (EP) választás kampánysorozatának állomásaként megyénkbe látogatott Dávid Ibolya, az MDF elnöke, hogy részt vegyen egy sajtóbeszélgetésen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Dávid Ibolya az MDF Vas megyei irodájában elmondta, hogy az EP-választás nem a hatalomról, a hatalomgyakorlásról és a pártpolitikáról szól,  hanem a huszonkét képviselőről. Ugyanis a nemzeti huszonkettő fogja Magyarországot képviselni az EP-ben. A képviselők tudásán, szakmaiságán és képességein múlik az, hogy visszaszerezzük-e azt a hitelességet, amit az elmúlt években elveszítettünk. 

Az elnök hangsúlyozta: ez a választás most a magyarok európai érdekérvényesítő képességéről szól. Ezért javasolta az MDF a többi pártnak is, hogy szakítva a korábbi hagyománnyal, ne saját politikusaikat juttassák az EP-be, hanem olyan személyeket, akiknek hitelessége és szakértelme megkérdőjelezhetetlen. 

Dávid Ibolya hozzátette: a  következő évek a válságkezelésről, a versenyképesség javításáról szólnak. Nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának fontos, hogy felkészüljön a következő időszakra, s arra összpontosítson, hogyan lehet a munkahelyeket megtartani, s garantálni a gazdasági fellendülést. 

Éppen ezért ajánlotta a párt Bokros Lajost listavezetőnek, aki  nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalattal is rendelkezik. 

Dávid Ibolya  nem akart találgatásokba bocsátkozni, hogy hány százalékot jósol a pártnak az EP-ben, de korábban azt nyilatkozta,  bízik benne, hogy a negyedik helynél megáll az MDF listája. 



Az elnök elmondta, a nemzeti 22 képviseli majd hazánkat   Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!