Érettségi: rendben lezajlottak az írásbelik

Budapest - Befejeződtek a tavaszi érettségi írásbeli vizsgák: a 16 nap alatt 136.334 diák írta meg dolgozatát, 1354 helyszínen - közölte az oktatási tárca kedden az MTI-vel. A szóbeli vizsgák június 4-én kezdődnek, előbb emelt, majd június 15-től középszinten adnak számot tudásukról a diákok.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A minisztérium tájékoztatása szerint az írásbeli vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.   

A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét vizsgafajtát (rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) igénybe vehették. A különböző tárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt középszinten 191-féle, emelt szinten 87-féle vizsgatárgyat választottak az érettségin. 

Az írásbelik megszervezése során az Oktatási Hivatal (OH) munkatársai a vizsgázók számára 1.123.755 feladatlapot (és CD-t) csomagoltak be 74.101 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el 7.333 dobozban, időben a helyszínekre. 
    
"A csomagolás és a kiszállítás a többlépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzők és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően gyakorlatilag hibamentes volt" - olvasható az összegzésben.

Kedden 14 órától mind a 482 vizsgaanyag - feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok - megtekinthető a honlapon. 

A vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik dolgozataikat, és - ha úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek. Azok a diákok, akik közvetlenül az OH regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a kijavított dolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbelik időszaka a jövő héten, június 4-én kezdődik és 10-éig tart: a diákok 166 vizsgahelyszínen, 1754 tantárgyi bizottság előtt adnak számot tudásukról. A középszintű szóbeli vizsgák június 15. és 26. között lesznek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!