Hamis motorosfűrészekkel üzleteltek a Rába-vidéken

Körmend - A nagy bajuszú, kalapos emberek olcsón árulták a márkás motorfűrészt. Csakhogy a menő gépek hamar felmondták a szolgálatot, merthogy egytől egyig hamisítványok voltak a román árusok portékái.

Angyal László

Az ügyben áru hamis megjelölése miatt folyik eljárás a Körmendi Rendőrkapitányságon, ahol elmondták: a házaló román férfiak Husqvarna márkájú motorfűrészt kínáltak nagyon olcsó áron. A Körmend környéki falvakban találtak is vevőt, akik a jellemzően 20 ezer forintért vették meg a masinákat. Vélhetően úgy gondolták, jó üzletet kötöttek, hiszen első ránézésre nem különböztek a fűrészek a boltban kapható társaiktól, a márkajelzés is volt rajtuk. Azonban hamar kiderült, hogy silány minőségű hamisítvánnyal lettek gazdagabbak, mivel a motorfűrészek néhányszori használat után felmondták a szolgálatot. A pórul járt vásárlóknak a szakemberek elmondták: javíthatatlan a márkás gépük, mivel jórészt műanyag alkatrészekből állították össze. A körmendi rendőrök lakossági bejelentés alapján előállítottak és kihallgattak két árust. Mindketten Romániából érkeztek, nagy bajuszú, kalapos férfiak, akik magyarul jól beszéltek. Vallomásuk szerint Magyarországon, nagybani piacon vették a motorfűrészeket, és az egész országban terítették a gépeket. Az ügyben áru hamis megjelölése miatt folyik az eljárás.

A rendőrök figyelmeztetnek: házaló árusoktól nem érdemes semmit venni, mert sokat veszíthet a vevő az általa jónak hitt vásáron. A fenti ügyben a rendőrök nemrégiben felhívásban kérték vasi károsultak jelentkezését, amit ezúttal is megismételnek, mivel eddig csak egyetlen bejelentés érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!