Molnár Zsolt a kettesfogatok mezőnyében még harcban a vb-küldetésért

Lukácsháza - Ezúttal sem kellett csalódnia a 19. egyes- és a 29. kettesfogathajtó versenyre kilátogató mintegy hatezer nézőnek. A színvonalas versenyen helyi sikernek is örülhettek.

Gergácz Zoltán

A vasi kistelepülés, Lukácsháza zsinórban 10. alkalommal rendezett fogathajtó versenyt, amely az egyes- és kettesfogatok részére ezúttal egyben a Magyar Derbi, valamint a Csontos Miklós és Bolfán Csaba-emlékverseny is volt. Az indulók számára nem lehetett panasz: 15 egyes- és 32 kettesfogat nevezett a háromnapos megmérettetésre, valamint 10 amatőr megyei a harmadik versenyszámra, az akadályhajtásra. Az egyeseknél a rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Jámbos Vilmos bizonyult a legjobbnak (díjhajtás 3., maraton és akadályhajtás 1.) 132,36 hibaponttal Gáspár Szilvia (138,96) és Saru Zsolt (143,87) előtt. A kettesek B -kategóriás versenyé- ben Bodor Márk (122,17), Gergely János (129,10), Bodor Ferenc (147,09) sorrend alakult ki az élen. A vb-küldetésért is harcoló A -soknál (16 fő) az első napi díjhajtás után Ling Attila, Farkas László, Kovács Csaba volt a sorrend. Jól ment a lukácsháziak fiatal hajtójának, Molnár Zsoltnak is, aki a 6. helyről várhatta a folytatást. 

Szombaton a látványos maratonhajtásra aztán megtelt a focipálya környéke, mintegy háromezren szorongtak a különböző akadályoknál a jobbnál jobb pozíciókért. A többségük szorított Zsoltnak, nem is alaptalanul. A fiatal, de már rutinosnak számító hajtó remek időt ment valamennyi akadálynál, így nemcsak a számot nyerte, de összetettben is átvette a vezetést Nyíri, Farkas és Kovács előtt. Kiélezett volt a küzdelem, nem volt egy verőhibányi különbség az első kettő között. A döntés a zárónapra, az akadályhajtásra maradt, a nézőtér ismét megtelt. A rendkívül nehéz pályán a veszprémi Kovács Csaba révén mindössze egy hibátlan teljesítmény akadt, s ez számára a 2009-es Magyar Derbi győzelmet (128,87) jelentette. Zsolt fogata utolsóként indult, és sajnos két verőhibát vétve, valamint időtúllépésért büntetve itt csak a 10. helyen végzett, de ez is elég volt ahhoz, hogy az összetett versenyben megszerezze a második helyet (131,55). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a felsőlajosi ifj. Nagy Tibor állhatott. Az amatőrök versenyét verőhiba nélkül a FŐNIX LK versenyzője, a gencsi Geröly Tibor nyerte. Le a kalappal a fegyelmezett versenyzők, a rendezvényt elindító Molnár János, és az azt 10 éve szervező helyi önkormányzat és lovasszakosztály előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!