Tizenhat hazai borászat kínálja nedüit a Fő téren

Szombathely - Bő egyórányi poharazgatás adatott tegnap a Borfalu vendégeinek: a megnyitó után nemsokkal az eső is megérkezett. Sebaj: ma és holnap (talán) lehet pótolni a kóstolgatást.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Üdvözlünk mindenkit az önök városában, a mi falunkban köszöntötte a délutáni megnyitón a Borfalu vendégeit Benedekné Kövér Katalin, a vasárnapig tartó rendezvényt szervező kht. ügyvezető igazgatója.

Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények a borkultúra színvonalát és a város hangulatát egyaránt emelik mondta köszöntőjében dr. Ipkovich György polgármester, aki azt kérte a résztvevőktől, hogy legalább kétszer koccintsanak: egyszer a kiállító bortermelők egészségére, egyszer pedig Szombathely városára.

Nem kellett több buzdítás: a megnyitó végére már több sátor előtt is poharazgattak a vendégek. Persze lehet, hogy az égen tornyosuló felhőknek  no meg a viharos meteorológiai előrejelzésnek  is volt némi köze a korai kezdéshez. Egy biztos: a nyitókép arról árulkodott, hogy a szombathelyiek megszerették a megyénkben tavaly debütált rendezvényt.



Fotó: Benkő Sándor

A Borfalu vasárnap éjfélig  tart nyitva: holnap déltől ismét tizenhat borász nedüit kóstolgathatják a vendégek. Pálinkákat, réteseket, húsételeket, sajtokat is kínálnak az árusok. A szervezők javára írandó, hogy a bort üvegpohárban kínálják, és az infrastruktúrára sem lehet panasz: hordókba rejtett csapokról, szemeteszsákokról, mobil WC-kről is gondoskodtak.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ színes kulturális programot szervezett a Borfaluba: ma cigány-, fúvós-, jazz- és countryzenétől lesz hangos a tér. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!