Halál az M70-esen: kiszakadt az olasz autó motorja, 150-nél kiakadt a kilométeróra (sokkoló képekkel)

Nagykanizsa - Az M70-es autóúton ukrán nyergesvontató ütközött egy olasz rendszámú Volkswagennel. A frontális karambol erejére jellemző, hogy az személyautó motorja kiszakadt a járműből, a sofőr - egy 32 éves román állampolgár - , szörnyethalt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az M70-es autóúton kamion és személyautó ütközött  kora reggeli rákban.
    
Egy ukrán rendszámú nyerges vontató és egy olasz felségjelű személyautó rohant egymásba egy olyan útszakaszon - a csörnyeföldi elágazó közelében -,  amely kétszer egysávosra szűkül. A tragédia áldozata a személygépkocsi vezetője, egy 32 éves román állampolgár, értesül a Zalai Hírlap. A teherkocsi vezetője nem sérült meg.

Hogy mennyivel hajtott a 32 éves sofőr, nem tudni pontosan, de laptársunk információink szerint a kocsi kilométerórája az ütközés következtében kiakadt, s 150-et mutatott. 



A frontális ütközés erejére jellemző, hogy a személyautó motorja kiszakadt a járműből, a kocsi pedig kiütötte helyéről a teherjármű első futóművét.



Fotók: Zalai Hírlap/Gyuricza Ferenc

A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, a katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel dolgoznak, a műszaki mentésben a Le-Ko Kft. is részt vesz. Az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben, melyet előreláthatóan a délelőtti órákban oldanak csak fel. 



Az ukrán vontató vezetője nem sérült meg Fotó: MTI/Varga Gyögy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!