Kopaszra borotválták a pornóapáti sikeredzőt

Pornóapáti - Fennállásának harmadik bajnoki címét szerezte meg a hétvégén a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjának Nyugati-ágában a Pornóapáti. A sikernek az edző haja és a főrendező "ezeréves" bajusza lett az áldozata.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nagy ünneplés volt a hétvégén Pornóapátiban: a 380 lelkes falu 120 lakosa a futballpályán köszöntötte a megyei III-as futballcsapat bajnoki címét. A pornóapátiak a Nemesbőd elleni 6:1-es sikerüknek köszönhetően ugyanis feljutottak a megyei II. osztályba.

- Már a múlt héten megnyerhettük volna a bajnokságot, de sajnos Gencsapátiban csak döntetlent játszottunk - mondta Horváth Csaba, a Pornóapáti tavasszal kinevezett trénere. - Emiatt most nem is szerveztük meg előre az ünneplést, hiszen egy hete mindent alaposan elrendeztünk, aztán mégsem lettünk bajnokok. Azért közönségünk sejthetett valamit, hiszen 120-an kijöttek a meccsünkre, sőt, érkeztek szurkolók a szomszédos Horvátlövőről és Vaskeresztesről is. 

- Hamar vezetést szereztünk, már a 35 másodpercben a nemesbődiek kapujában táncolt a labda - folytatta Horváth Csaba. -  A Gencsapáti ellen látott görcsösségnek ezúttal nyoma sem volt, sorban futottak az akcióink, így a félidőben már 5:0-ra vezettünk. Szünet után sem változott a játék képe, igaz sok helyzetet elhibáztunk, de a vége így is 6:1 lett ide. A lefújás után megtapasztalhattam, hogy milyen lehet repülni - a szurkolók a levegőbe dobáltak. Persze nem csak nekem jutott ki a jóból, hanem a játékosoknak is. Drukkereink süteménnyel, pezsgővel,sörrel leptek meg minket, én pedig örömmel tettem eleget egy korábbi fogadalmamnak. Azt ígértem ugyanis, ha a csapat bajnok lesz, akkor nincs mese: kopaszra borotválom a fejemet. Hát, dolgozott is a pályán a nullásgép rendesen. De nem csak én "szőrtelenítettem", főrendezőnk is leborotválta "ezeréves", kackiás bajuszát. Este fél tízig még a pályán ünnepeltünk, majd bementünk Szombathelyre, ott folytatódott a dáridó. Jómagam éjjel kettőre értem haza, de akadt akire már rávirradt, és reggel hat óra is elmúlt ,mire hazatalált. Azt hiszem így van ez rendjén, hiszen keményen megdolgoztunk az elsőségért, kijárt nekünk a lazítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!