Matthäust a Bielefeld is szívesen látná - Skót edző Újpesten

Berlin - Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld szeretné megnyerni vezetőedzőnek, miközben az FC Fehérvár is szerződtetné. Az Újpest a Celtictől szerződtetett trénert.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A székesfehérvári klub a múlt héten jelentette be, hogy megszületett a szóbeli megállapodás a játékosként rekorder, 150-szeres német válogatott világbajnokkal, a Bild című német napilap keddi információi szerint azonban a következő szezonban a másodosztályban szereplő Bielefeld is szerződést ajánl a 48 esztendős Matthäusnak. A gárdának ugyanis új támogatója lehet, amely nem sajnálna egy nagyobb összeget áldozni a tréner megszerzésére. 

Bielefeldben semmi nem biztos

A jelenleg Dubajban nyaraló szakvezető nem árult el konkrétumokat a jövőjével kapcsolatban, ugyanakkor azt mondta a Bildnek: a fizetéséről nincs még döntés, azonban jobbnak tartaná, ha a Bielefeld a csapatba fektetné a pénzt a sportszakmai célok elérése érdekében. Tavaly télen már szóba került a Bielefeldnél Matthäus leigazolása, akkor azonban a vezetőség Michael Frontzeck megtartása mellett döntött. 

A német szakportál, a kicker szerint Bielefeldben semmi sem biztos, csak az, hogy a kiesés után lemondott az elnök, és az ügyvezető is elköszön. A Schalke ex-prezidentje, Günter Eichberg bejelentkezett a posztra, azonban még csak most kezdi meg a tárgyalásokat a befeketetőkkel és a tulajdonosokkal.

Eichberget tanácsadóként Rudi Assauer, a Schalke korábbi menedzsere segíti - ő azonban háttéremberként kíván dolgozni, és semmiképpen nem vállalna el semmiféle posztot. A duó vezetőedzőként Lothar Matthäust látná legszívsebben, a kicker szerint a tréner csak a ynaralása után dönt arról, melyik klubnál folytatja.

McStay lesz az Újpest vezetőedzője

A skót William McStay lesz a labdarúgó Soproni Ligában második helyen záró Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője. A Nemzeti Sport értesülése szerint a Celtic Glasgow tartalékegyüttesének trénere szóban már megállapodott a lila-fehérekkel. Munkáját Aczél Zoltán segíti majd.

 Az Újpest legutóbbi edzője, Szentes Lázár a szezon végén távozott a fővárosi csapattól, és a Nyíregyházához szerződött.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!