Nyitott pincék, finom borok

Csömöte - Nyitott pincék, jóféle borok és vendégszerető boros gazdák várták a csömötei Fábián hegyen a betérőket. A Lukácsházi Borbarát Hölgyek Egyesülete negyedik alkalommal szervezte meg a hegybejárást.

Nagy Ildikó


A 87-es úti leágazótól színes kreppszalagok mutatták az utat a csömötei hegy felé igyekvő borkedvelőknek tegnap. A lukácsházi borbarát hölgyek, no és persze a helyi boros gazdák jóvoltából huszonhárom pincébe kukkanthattak be a vendégek. A házigazdák pogácsával, finom borokkal várták a betérőket.

A negyedik alkalommal megrendezett hegybejárás résztvevői a hegy lábánál térképet és gravírozott kóstolópoharat kaptak. Jöttek borkedvelők Szombathelyről, Kőszegről, Csepregről.

Az előrelátóbbak busszal vagy kerékpárral érkeztek. A Gyöngyösfaluban élő Varga István és felesége, Edit is biciklivel tekertek át a szomszéd településre. Zadravecz Ferencék pincéjénél futottunk össze velük: a házigazda és felesége, Éva tepertős pogácsával és kékfrankossal marasztalták őket. 


Zadravecz Ferenc húsz éve borászkodik: a takaros pincéjében sorakozó piros abroncsos tölgyfahordók kékfrankost, cabernet sauvignont és burgundit rejtegetnek. A gazda az idén is jó termést remél, bár mint mondta sokat kell még kinn aludnia a szőlőnek, a szüretig pedig még sok minden történhet. Egy biztos: a gazdáknak az idén is oda kell figyelniük a növényvédelemre, hiszen a lisztharmat és a peronoszpóra nagy kár tehet a szőlőben.

A nyitott pincék délután öt óráig várták a vendégeket, akiket a borkóstolás után a hegyközség pincéjében gulyással vártak a lukácsházi borbarát hölgyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!