Ölbő: marad a megyei II.

Ölbő - Hiába nyerte meg a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Sárvári-csoportban az Ölbő együttese, a klub mégsem indul a megyei I. osztálynak. A döntésnek elsősorban anyagi okai vannak, de a futballisták közül sem vállalná mindenki az osztályváltással járó megnövekedő terheket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elmúlt napokban szinte másról sem beszélgettek az emberek a 750 fős településen, Ölbőn, mint arról, hogy mi lesz a futballcsapat jövője: marad a megyei II. osztály, vagy a Sárvári-csoport bajnoka hosszú-hosszú kihagyás után ismét visszatér az első osztályba. A döntés végül megszületett, a klub nem vállalja a magasabb osztályt.

- A polgármesteri hivatal munkatársai, a szponzorok, a klubvezetők, a játékosok de még a szurkolók is igyekeztek részt venni azon a tanácskozáson, ami a csapat jövőjéről hivatott dönteni - tudtuk meg a Ölbő rutinos trénerétől, Pados Jánostól. - Összefogásban tehát nem volt hiány, ám végül reálisan szemlélve a helyzetünket beláttuk, hogy maradnunk kell a második vonalban. A döntést főképpen az anyagiak befolyásolták: a megyei I. osztályra tervezett költségvetésünknek csak a fele jött össze. A bizonytalanba pedig ugye nem szerencsés belevágni. Továbbá nekem is voltak elvárásaim a futballistákkal szemben, szerettem volna ha a megyei I. osztályban legalább heti kettő, vagy talán három edzést tudnánk tartani. Őszinte viszonyban vagyunk a fiúkkal, a keret zöme becsülettel bevallotta, hogy ezt nem tudja bevállalni. Egyébként a keretünknek 32 esztendő az átlagéletkora, sok a családos ember, nekik már a megyei I-ben megnövekedő távolságok is problémát okoztak volna vasáraponként - meg kell érteni az ő gondjaikat is.

- Mindent összevetve tehát úgy érzem, hogy nem hozhattunk más döntést, maradnunk kell a megyei II. osztályban - folytatta Pados János. - A megyei szövetséget már értesítettük az álláspontunkról, nem akartuk húzni az időt, így az illetékesek időben elkezdhetik kereseni a helyünkre lépő csapatot.  Sajnálom a dolgot, hiszen szívesen kipróbáltam volna magamat még egyszer a megyei I. osztályban. Ugyanakkor a csapat valószínüleg együtt marad, így reményeim szerint jövőre is szép eredmények várnak a társaságra. Én viszont gondolodom azon, hogy abbahagyom a trénerkedést, de nagyon nehezen hozom meg a döntést, a szívem a pálya felé húz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!