Szrecsko Szekulovics távozik a Falco csapatától

Szombathely - Három év után távozik a Falco kosárlabdacsapatától <em>Szrecsko Szekulovics</em>. Az edző most elsősorban pihenni szeretne. A csapatot tavaly bajnoki címig vezető szerb tréner a jövőjével kapcsolatosan még nem tudott konkrétumokról beszámolni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Nem fogok titkolózni: jövőre már nem én edzem a Falcót. Nehéz volt ezt a döntést meghozni, hiszen nagyon szerettem Szombathelyen élni, szerettem az itteni embereket, és a Falcónál is remek, szinte baráti volt a hangulat, kitűnő körülmények között dolgozhattam - tudtuk meg Szrecsko Szekulovicstól. 



- Ám három év sok idő egy edző életében. Fáradt vagyok, érzem, hogy nem tudnék már megújulni, új impulzusokra, új kihívásokra van szükségem. Ráadásul tovább nehezítette a helyzetemet, hogy a vezetőség marasztalt  de tudom, hogy váltanom kell. Sajnálom itthagyni ezt a remek szurkolótábort is, amely szinte a szemem előtt nőtt az ország egyik legnépesebb, legjobb drukkerhadává. Rengeteg embernek kell sokmindent megköszönnöm, ezt az elkövetkező néhány napban megteszem, aztán elutazom. Lezárom életem egyik fontos szakaszát - mondta a tréner.

- Most elsősorban pihenni szeretnék, nagyon kimerített az idény. Az ügyeimet a menedzserem intézi, majd ő tájékoztat arról, ha valami konkrétumról van szó. Úgy tudom, hogy Magyarországról és külföldről is van érdeklődő irántam  klubneveket azonban nem akarok még mondani. Mindenestre nem fordítok végleg hátat Szombathelynek, egy profi edző soha nem mondhatja azt, hogy soha - felelte arra a kérdésünkre a mester, hogy hol folytatja a pályafutását. 

Magam is beszéltem az edzővel, a klubvezetés szerette volna, ha továbbra is ő irányítja a szakmai munkát  fogalmazott dr. Czeglédy Csaba alpolgármester.  De mindenki megérti Szrecsko Szekulovics érveit, hogy neki  és a Falcónak is megújulásra van szüksége. Jó szájízzel, barátságban váltunk el, elképzelhető, hogy egyszer még visszatér ő Szombathelyre. Remek munkát végzett az elmúlt két és fél év alatt. A város nevében megköszöntem neki a klub első, történelmi aranyérmét. Szerződése most csak Horváth Zoltánnak van, és Kálmán is hosszabbít. A keretet az új edző fogja kialakítani, akit már keresünk.

Az edzővel készült interjút a holnapi Vas Népében olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!