Újabb arany sulipólóban

Kecskemét, Gyöngyös - A 2009. évi Vodafone-sulipóló országos döntőiben egy-egy arany- , ezüst- és bronzérmet szereztek a szombathelyiek.

Vastag Nándor

A vízilabda diákolimpián hat korosztályban 401 csapat kezdte el a selejtezőket, melyekből 58 jutott az országos döntőbe. Vas megyéből négy gárda indult a végső megmérettetésen, s három dobogóra állhatott.

Kecskeméten a II. korcsoportban a Gothard iskola fiúcsapata címvédőként vett részt a küzdelmekben. A szombathelyiek bemutatkozása azonban nem sikerült a hétfős mezőnyben, egyetlen csoportmeccsükön 3:2-re kikaptak az egri Eszterházytól, így selejtező mérkőzést kellett játszaniuk a hármas döntőbe jutásért. A szentesi Kosztát viszont nagy küzdelemben 3:2-re legyőzték, s a folytatásban is kitartott a lendületük. Előbb a ceglédi riválisukat 6:0-ra kiütötték, majd visszavágtak az egrieknek; 4:2-es győzelmük pedig az újabb diákolimpiai bajnoki címüket jelentette. A IV. korcsoportos fiúknál remekül meneteltek a bolyaisok. A csoportmeccsen a Püspökladányt 8:2-re, a negyeddöntőben a Hódmezővásárhelyt 5:2-re, az elődöntőben a Szentest 3:2-re múlták felül. A hármas fináléban azonban nem kedvezett nekik a szerencse. Az egriektől 3:1-re kikaptak, így hiába győztek 4:3-ra a szegediek ellen, a körbeverések miatt - Szeged-Eger 1:0 - a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Gyöngyösön a III. korcsoportos lányoknál öt csapat vívott körmérkőzést. A Gotthard a Salgótarjánnál 8:0-ra, a Dunaújvárosnál 6:0-ra, az Egernél 3:0-ra bizonyult jobbnak, míg a Szentestől 3:0-ra kikapott, s végeredményben ezüstérmes lett. A fiúknál a csoportmérkőzéseken a Balatonfűzfőt 9:1-re, a Ceglédet 7:1-re verte a Gothard, de a negyeddöntőben kikapott a későbbi ezüstérmes Szentestől, és hatodikként zárt. Mivel mindkét csapatot zömében fiatalabb játékosok alkották, így ebben a korosztályban jövőre még jobb eredmény várható.

A végeredmény. Kecskemét, II. korcsoport, fiú: 1. Gothard (Kovács Barnabás, Németh Ármin, Doma Péter, Magyar Gergely, Polcsik Máté, Cseke Ádám, Czubor Olivér, Rádl Rajmund, Joó Botond, Juhász Máté, Hajmási András), 2. Eszterházy, Eger, 3. Mészáros, Cegléd. IV. kcs., fiú: 1. Eszterházy, 2. Dugonics, Szeged, 3. Bolyai (Sinkovits Márk, Sebestyén Mátyás, Borsos Márk, Gazdag Dávid, Ács Dávid, Avas Levente, Bíró Bálint). Gyöngyös, III. kcs., lány: 1. Kiss, Szentes, 2. Gothard (Sánta Alexandra, Varga Viktória, Tar Doroti, Osbáth Petra, Palasik Judit, Sági Dzsenifer), 3. Vasvári, Dunaújváros. Fiú: 1. Ének-zene, Csongrád, 2. Koszta, Szentes, 3. Eszterházy, 6. Gothard (Nagy Olivér, Kásás Botond, Juhász Máté, Kaposi Bence, Vörös Márk, Hajmási András, Gróf Mátyás, Jenei Dániel, Kovács Máté, Fejes Barna, Mézes Mihály).A diákolimpián szerepelt játékosok md a Szombathelyi Vízilabda Klubban pallérozódnak. Az egyesületben Kiss István, Stojadinov Nikola és Korn Tamás készíti fel őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!