Együtt a parlagfű ellen: újabb környezetvédelmi akciót indított lapunk

Szombathely - Július 1-jén indult el új környezetvédelmi akciónk, Tiszta levegőt! Tegyünk együtt a parlagfű ellen! címmel. Pénteken parlagfű után kutatva a város szélén jártunk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pár napja indult el új akciónk, azóta több telefonos bejelentés  is érkezett szerkesztőségünkbe. Olvasóink beszámolói alapján a megye több területe már július elején is fertőzött parlagfűvel. Többen arra panaszkodtak, hogy szomszédaik kérésük ellenére sem tesznek semmit a gyomnövény ellen, s arra kértek bennünket, hogy segítsünk abban, hogy végre fellélegezhessenek. 



Pénteken délelőtt egy szombathelyi olvasónk bejelentésének jártunk utána. A Tömjénhegyi út és a Király Sportlétesítmény közötti út mellett sok a szemét, valamint már a parlagfű is burjánzik. Kint jártunk a helyszínen, ahol két méteresre nőtt gaz, elfedve a kíváncsi tekintetek elől a hónapok során odahordott háztartási hulladékot. Bár parlagfűvel nem találkoztunk, köztudott, hogy a gyomnövény előszeretettel veti meg a lábát elhanyagolt területeken. 

A területet lefotóztunk, az információkat pedig eljuttatjuk az illetékes  hatóságoknak, hogy a  segítségüket  kérjük majd abban, hogy megtisztuljon a terület. 

Akciónkhoz továbbra is kérjük olvasóink segítségét, hogy ha látnak parlagfűvel borított területet, akkor mondják el észrevételeiket a  94-522-560-as központi számunkon, a [email protected] e-mail címre pedig fotókat várunk. 

Néhány mondatban írják le, pontosan hol fényképezték le a parlagfüves területet, mi pedig kiderítjük, hogy kinek a kötelessége a védekezés. Információinkat eljuttatjuk az illetékes hatóságoknak, hogy eljárhassanak a tulajdonosnál a parlagfűirtás ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!