Rekordmezőny: 612 hajó a rajtnál a 41. Kékszalag vitorlásversenyen

Balatonfüred - Rekordmezőnnyel, 612 hajóval rajtolt el pénteken 9 órakor a 41. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Európa leghosszabb tókerülő viadalán az eddigi csúcsot a tavalyi esztendő tartotta, amikor 578 hajó indult.  A leggyorsabb Balaton-kerülő címre idén is a nyolcszoros győztes Litkey Farkas és csapata pályázik a legnagyobb eséllyel. 



Küzdelem a Mediacontact és az RC 44 között   MTI Fotó: Szántó Áron


Bár figyelmeztető jel lehet számukra, hogy kedden megrepedt a Lisa nevű vitorlás árboca. A csapat 2003 óta a páratlan években diadalmaskodott az 1997-ben épült Lisával, ekkor ugyanis nem lehet trapézt (kiülő keretet) használni a Kékszalagon, így nem indulhat a Libera versenyhajó. 

Litkey legnagyobb kihívói között a Boden-tó idei körbehajózásán első Király Zsoltot (Sponsor Wanted), valamint Soponyai Gézát (Avatar) és Láng Róbertet (RC44) tartják számon.
   


Vándor Róbert és a Sponsor Wanted, (Fotó: Penovác Károly)

Külön színfoltot jelent a versenyen az 1955 óta 10 óra 40 perccel rekorder Nemere II-vel induló női csapat, valamint Detre Diána, aki első női szörfösként akarja megkerülni a tavat, s teljesíteni a 150 kilométeres távot.

A 41. Kékszalag T-Mobile Nagydíj és Fesztivál csütörtökön az utánpótlás versenyzők részére rendezett Kékpántlikával kezdődött.

Forrás: Veszprém Megyei Napló, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!