Szuperkupa: a Debrecen B-csapata is lenyomta a Honvédot

Siófok - A Debrecen úgy is legyőzte a Bp. Honvédot a magyar labdarúgó Szuperkupa szombat esti siófoki döntőjében, hogy egyetlen olyan játékosa sem lépett pályára, akik szerepet kaptak a hétközi svéd Kalmar elleni Bajnokok Ligája selejtező összecsapáson.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A találkozó egyetlen gólját Szilágyi Péter szerezte a 83. percben.

Negyedik sikerével a debreceni együttes beérte a Ferencvárost az összesített győzelmi rangsor élén.

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 1-0 (0-0) - Siófok, 1500 néző, v.: Szabó S.

DVSC: Pantic - Nagy Z., Komlósi, Fodor M., Mohl (Szűcs 53.) - Dombi, Czanik (Spitzmüller 90.), Katona, Rezes - Vinicius (Szilágyi 61.), Coulibaly. Edző: Herczeg András.

Bp. Honvéd: Németh G. - Takács Á., Debreceni, Botis, Hajdú - Benjamin, Hidi - Hrepka, Zsolnai (Moreira 70.), Diego (Abass 89.) - Ábrahám. Edző: Sisa Tibor.

Gólszerző: Szilágyi (83.).

Kiállítva: Benjamin (75.).

Sárga lap:
Mohl (15.), Nagy Z. (21.), Komlósi (73.), Spitzmüller (92.), illetve Diego (20.), Benjamin (48.).

Az első félidő nagyon kevés játékot és helyzetet hozott. Ábrahám, Hrepka és Rezes előtt adódott lehetőség, ám más egyéb gyakorlatilag nem történt.



Botis (pirosban) és Coulibaly párharca Fotó: MTI/Földi Imre

Fordulás után valamelyest emelkedett a színvonal, mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek. A Debrecen végül az utolsó fél órára beállt Szilágyi révén hódította el a kupát a Benjamin belépője nyomán megfogyatkozó Honvéddal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!